19 mei

De dag van natuur en cultuur

leeftijd: Kinderen

dagvannatuur
Foto van Wim Tijmensen

Op woensdag 19 mei vieren de partners van Brede School Het Zand hun jaarlijkse Dag van Natuur en Cultuur, een dag van 12.30 tot 15.00 uur vol leuke en interessante activiteiten rondom natuur en cultuur. Met theater, dans, verwonderingseieren en nog veel meer!

Met de komst van de verwonderingseieren is op maandag 19 april in alle groepen van Brede School Het Zand het thema Verwondering van de Dag van Natuur en Cultuur ingeluid.
Twee weken lang werken alle kinderen van Montessorischool Arcade, Openbare Basisschool Het Zand, de Peuterspeelzaal, Kinderdagverblijf en de BSO van Saartje aan en met de eieren.

Op de dag van Natuur en Cultuur is het resultaat hiervan te bewonderen in de kas.
Om 12.30 uur is de bar open voor drinken, wafels en ijs en met je lunchtrommeltje en een picknickkleed kun je op het gras neerstrijken.
Verder kun je in de kas meedoen aan een metamorfoseknutselactiviteit en mag je op de foto met een wonderlijke achtergrond.

In de hortus presenteren kinderen hun zelfgemaakte kunstwerken en kun je je eigen verwonderingsraamposter maken.
Je kunt een speurtocht volgen, je laten schminken en er is theater, Lampje Lampje, voor de kleintjes.

Lampje Lampje is Beeldend theater
Treed binnen in de wonderlijke wereld van het licht. Wiersma en Smeets maken met licht, reflectie en schaduw, bewegende schilderijen. Leuke, mooie, geheimzinnige en poëtische schilderijen.
Met alledaagse voorwerpen toveren de spelers ongelofelijke effecten tevoorschijn. Een verbazingwekkende lichtshow in een kleine witte tent, die geheel als projectiedoek gebruikt wordt.
Dynamisch, muzikaal, verstild, spetterend.

Verder werken wij tijdens deze speciale dag samen met De Dansers. Zij verzorgen met een aantal kinderen de gezamenlijke opening van de scholen in de ochtend maar ook ’s middags laten zij zich zien. Voor alle grote kinderen verzorgen zij een dansworkshop met een gezamenlijke afsluiting.

Naar de agenda