24 mei

Dag van Natuur en Cultuur 2023

leeftijd: Kinderen

‘Vreemde Wezens’ tijdens de Dag van Natuur en Cultuur bij Brede School Het Zand!

Foto Herman Kemperman

Op de jaarlijkse dag van Natuur & Cultuur op woensdag 24 mei 2023 kun je in de omgeving van Brede School Het Zand (Pauwoogvlinder 20) Vreemde Wezens ontdekken, maken, spelen, onderzoeken, ontmoeten en groeten! Kom langs tussen 12.30 en 15.00 uur voor het programma vol activiteiten en voorstellingen rondom het thema ‘Vreemde Wezens’.

Veel leuks om uit te kiezen

Neem je lunch en picknickkleed mee en geniet van een voorleesactiviteit met vuurvliegjes en zeekomkommers in de hoofdrol, ga op ontdekkingstocht naar verrassende bodemdieren of timmer een vreemd dier in elkaar. Ga langs de Schaapskooi om Monstermaskers te maken of met lintwol te breien.

Ga langs bij de Man met de Pen voor een haiku, het “vreemde wezen” onder de gedichten of onderzoek de botten bij de bakfiets van het Universiteitsmuseum.

De allerjongsten kunnen trommelen, tingelen, klepperen, rinkelen en ratelen bij de Muziekspeeltuin, een unieke verzameling klankobjecten. Voor een heel andere muzikale belevenis kun je een lied uit de jukebox van Joekbox kiezen.

Bij de Kunstkeet van De Vrijstaat maak je robotjes of aliens uit recyclemateriaal. Bij de PodiumKeet verander je jezelf door Cyborg maskers te maken en hiermee op de foto te gaan en bij de KookKeet maak je raketvoedsel om van te smullen. Een groet aan “Vreemde Reigers’ kan gemaakt en verstuurd worden bij één van de kunstwerken van Guido de Boer.

Bedenk en teken in het mini-griezeltheater van Wunderle een klein vreemd wezen en breng het groots tot leven op het scherm van een overhead projector!

Weer of geen weer

Op het gras rondom de school is ruimte om te picknicken en er zijn broodjes vegaworst en zakjes popcorn verkrijgbaar tegen contante betaling. Bij slecht weer zitten wij droog onder tenten of is het programma waar mogelijk binnen. Vergeet niet je stempelkaart bij de informatiekraam op te halen.

www.bredeschoolutrecht.nl/het-zand

De Dag van Natuur & Cultuur 2023 wordt georganiseerd door de partners van Brede School Het Zand: Cultuur19, DOCK, Fantaziehuis Kinderopvang ‘t Zand, Montessorischool Arcade, Obs het Zand en Gro-Up Peuteropvang ‘t Zand. In samenwerking met onder andere Steede Hoge Woerd, Schaapskooi Park Groot Zandveld, De Vrijstaat. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.

Naar de agenda