17 mei

Dag van Natuur en Cultuur

leeftijd: Kinderen

Ieder jaar brengen de 'bewoners' van Brede School Het Zand een gezamenlijk programma voor jong en oud. Strijk neer op het grasveld en geniet in het zonnetje van de muziek en alle activiteiten om je heen. Bezoek een voorstelling of doe mee met een workshop: er is voor ieder wat wils!

Programma

Tussen 12.30 en 15:00 uur is iedereen welkom om te genieten van workshops van Fort van de Verbeelding en van optredens van orkest en koor van Brede School Het Zand onder leiding van Jeroen Schipper en van het koor van Stichting De Vrolijkheid.

Grand Piano van Meneer Dinges

De middag wordt verder feestelijk gevuld met muzikale activiteiten zoals een ‘stille  disco’, muzikale speurtocht en bezoek aan de Schaapskooi in Park Groot Zandveld met schaap scheren, wol vilten en spinnen. Er is een  open podium met een publiekscursus van ‘Marie Bombarie’ en op de Grand Piano van Meneer Dinges, een  muzikaal klimtoestel, kan het publiek pianospelen door erop te lopen en te springen. Bij de Muzikale Maakplaats wordt een oude piano uit elkaar gehaald en omgebouwd tot een nieuwe muzikale installatie met behulp van de kunstenaars Arianne van Boxmeer en Dennis van Tilburg. In de kas kan naar ultrasone dierengeluiden geluisterd worden en bij de bus kun je schilderen op muziek.

Op het gras rondom de school is volop ruimte om te picknicken en er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.  Bij slecht weer trekken we met de muziek naar binnen.

Het programma duurt van 12.30 tot 15.00 en is gratis toegankelijk. Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht.

Meer informatie vind je op www.bredeschoolhetzand.nl.

De Dag  van Natuur & Cultuur wordt georganiseerd door de partners van Brede School Het Zand Cultuur19, DOENJA Dienstverlening, Saartje Kinderopvang, Montessorischool Arcade, OBS Het Zand en Spelenderwijs Utrecht. Met medewerking van Utrecht Natuurlijk, Schaapskooi Park Groot Zandveld en Kinderparadijs Jansen & Jansen. Mede mogelijk gemaakt door bijdragen uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en sponsoring van Boer Goes.

 

Naar de agenda