23 mei

Dag van Natuur en Cultuur

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Jaarlijkse Dag van Natuur en Cultuur in het teken van Circus

Op woensdag 23 mei vindt een nieuwe Dag van Natuur en Cultuur plaats in Brede School Het Zand. De ‘bewoners’ van de Brede School hebben de handen weer ineengeslagen en presenteren van 12.30 tot 15.00 uur een programma vol circusactiviteiten voor kinderen.

Naar verwachting zullen weer veel bezoekers hun kleedje uitspreiden in het gras om te genieten van de circuswereld om hen heen.

Vanaf 13.00 uur start de open piste van Circus DIEDOM, waar kinderen kunnen leren bal-lopen en jongleren. Theater Quatsch brengt een heus vlooiencircus naar Het Zand. In deze show voeren de miniscule artiesten de meest verbazingwekkende stunts uit, waaronder balanceren op een loopbal, de dubbele salto op het strakke koord en de weergaloze Levende Kanonskogel.

Kinderen kunnen zich laten schminken als clown, leren ballonvouwen en eindelijk eens de grootste zijn op de loopstelten. Drie kunstenaars openen in de loop van de middag hun ‘sleurkunstcaravans’ met in elke caravan een wonderlijke wereld, die het ontdekken meer dan waard is. Wie even naar de kas en tuin tegenover de school wandelt, vindt daar de lachspiegels en de workshop circuspaarden knutselen van natuurlijke materialen.

Entree is gratis. Er is popcorn en suikerspinnen voor de lekkere trek en de bar is geopend voor een glaasje limonade.

Brede School Het Zand is gevestigd op Pauwoogvlinder 20, 3544 DB Utrecht. Klik hier voor een routebeschrijving en meer informatie.

De Dag van Natuur en Cultuur is gratis toegankelijk en wordt ieder jaar georganiseerd door de gebouwbewoners van Brede School Het Zand: Gemeente Utrecht (Natuur en milieucommunicatie), Cultuur19, DOENJA Dienstverlening, Saartje Kinderopvang, Montessorischool Arcade, OBS Het Zand en het Peutercentrum.

Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget van wijkbureau Leidsche Rijn.

Naar de agenda