07 juli

CampusFestival 2019

leeftijd: Alle leeftijden

Op zondag 7 juli zwaaien de deuren van de CultuurCampus weer open en stroomt het talent het plein op voor een nieuwe editie van het CampusFestival!

posterbeeld CampusFestival

Kom kijken en luisteren naar de optredens en presentaties van alle beginnende en professionele makers, die in de CultuurCampus actief zijn. Op het programma vind je muziek, theater, dans, zang en beeldende kunst.

CampusFestival is een initiatief van Cultuur19. Met medewerking van alle Campuspartners en -bespelers.

Tijdschema online!

Download de printversie (pdf)

Programma

Harmonieorkest Vleuten en solisten Vocal Arts Academy

HOV en VAA slaan de handen ineen voor een unieke co-productie. De solisten van zangschool Vocal Arts Academy brengen een programma vol swingende musicalnummers. Ze worden daarbij begeleid door het C-orkest van Harmonieorkest Vleuten, bestaande uit jonge muzikanten (10-14 jaar), die meerdere jaren muziekles volgen en al een hoog niveau hebben bereikt.

De Saxschool en De Zingende Toren: Glas ft. sax

In Vleuterweide staat een zeer bijzonder instrument: De Zingende Toren. Deze toren is gemaakt van kristallen klokken en wordt in de zomer iedere woensdag live bespeeld. De Saxschool en De Zingende Toren vieren de tiende verjaardag van de toren en trakteren het publiek op een uniek concert, waarbij klokken en sax voor het eerst samen zullen klinken.

Jeugdorkest Leidsche Rijn

Dit gezelschap bestaat uit jonge strijkers (8-12 jaar) uit de wijk en het aantal leden verdubbelde dit jaar. Het Jeugdorkest treedt regelmatig op met het Orkest van Utrecht en wordt geleid door dirigent Michiel van Vliet.

Xiaolan Ji

Overal in de wijk vind je bijzondere talent. Neem Xiaolan Ji, professioneel zangeres afkomstig uit China. Ze brengt tijdens het CampusFestival een aantal bekende Chinese nummers zoals You raise me up en The Sunny Roads.

Soulid Rocks

Soulid Rocks bestaat inmiddels twee jaar en de bandleden begonnen hun muzikale carrière met een deelname aan de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn in 2017. Sinds deze wedstrijd zijn ze bezig geweest met het maken van hun eigen geluid. Met experimentele solopartijen en gevarieerde opbouw wordt hun muziek omschreven als duistere rock. In 2018 deden zij opnieuw mee aan de Grote Prijs van Leidsche Rijn en wonnen! Inmiddels zijn ze druk bezig met opnames en zijn er plannen om binnenkort meer muziek uit te brengen.

Big Sax Band

De Big Sax Band bestaat uit leerlingen van de Saxschool Utrecht. Op 7 juli speelt de band de Night Train Blues en zullen daarbij verschillende scheurende solo’s laten horen!

Los Paja Brava

Een pittige mix van cumbia, rock, ska and surf.

Popkoor Prestige Utrecht: Stop the shower, start the show

Popkoor Prestige Utrecht is in februari van dit jaar gestart en zal op 7 juli de eerst show geven. Veel van de 180 leden zingen voor het eerst in een koor. Vandaar dat de slogan Prestige van shower tot show omgezet wordt in ‘Stop the shower, start the show’. Het popkoor zingt modern repertoire en wordt begeleidt door een live band. Zingen bij Prestige is plezier en samen een feestje bouwen.

De Bazuin De Meern

De Bazuin De Meern is een van de oudste orkesten van de wijk. Het leerlingenorkest heeft een divers repertoire: van modern tot klassiek, van grappig tot serieus. En het orkest bestaat uit muzikanten van jong tot ‘oud’, want iedereen is welkom bij De Bazuin De Meern. Voor de beginners is er het opstaporkest en voor de verder gevorderden is er het Harmonieorkest.

De Maakplaats (6+)

In De Maakplaats van Cultuur19 krijgt je fantasie de vrije ruimte en laat je je creatieve handjes wapperen. Onder leiding van Esther Hoogendijk (lichtkunstenaar) en Raymond Ramdihal (urban dance artist) ga je experimenteren met licht en beweging.

Dans Atelier 42 i.s.m. DC 1II High: Wordless Speech

Dans Atelier 42 presenteert tijdens Campusfestival 2019 een choreografie die ontwikkeld is tijdens het eerste Danskamp in het Máximapark ‘Dans, een taal overstijgende expressie’. Tijdens deze uitwisseling met Hongaarse leerlingen van Budapest Musical Iskola ontdekten kinderen de zeggingskracht van dans: hoe maak je jezelf duidelijk als je niet dezelfde taal spreekt? Miscommunicatie alom, het plezier spat ervan af!

4FLAVOURS

4FLAVOURS bestaat sinds september 2019 en is verbonden aan de Vocal Arts Academy in Utrecht. We zingen popsongs die link hebben met jazz, soul en rnb. Bij het maken van de arrangementen zijn onze oren en ons gevoel leidend: wat horen we in de song, en hoe kunnen we dat vertalen naar onszelf? Meestal geen vooraf gemaakte bladmuziek, maar lekker zelf aan de slag! Een gave uitdaging, die om veel experiment vraagt, en die niet altijd even gemakkelijk is. Maar het is gelukt om voor het Campus Festival een mooi repertoire voor te bereiden.

DiVAA Popkoor

Het DiVAA koor is één van de koren van de Vocal Arts Academy en houdt ervan nummers uit verschillende muziekstijlen te zingen. Zo gaan ze vandaag een stuk uit de film ‘The greatest showman zingen’ om vervolgens via een andere hit uit een film (namelijk Skyfall) het bruggetje naar de popmuziek te maken! We sluiten af met een knaller, maar dat is nog een verrassing!

Keramiek-Glazuur workshop van Mooi…van Abrona

Decoreer je eigen sleutelhanger/tashanger. Kom bij Abron keramiek beschilderen met verschillende kleuren glazuurverf. Na het beschilderen zorgt Abrona voor het afbakken in de oven. Dan kan je op een later tijdstip je eigen hanger bij ons in de winkel van Abrona ophalen.

MOOI…van Abrona is een dagbestedingscentrum aan de rand van winkelcentrum Vleuterweide en onderdeel van de CultuurCampus. Bij Abrona kun je in acht ateliers aan diverse arbeidsmatige, belevingsgerichte en creatieve activiteiten meedoen. In de winkel MOOI verkoopt Abrona de handgemaakte producten uit de ateliers. MOOI…van Abrona is geschikt voor mensen vanaf 18 jaar met een beperkt arbeidsvermogen, met een lichte of matige verstandelijke beperking.

Foto-N-zo (Frouke Ringenoldus): Workshop smartphone fotografie (9+ en volwassenen) en foto-expositie

Fotografie is Plezier met een grote P dat is het motto van foto-N-zo. Om meer Plezier te beleven met je camera en aan de foto’s die je maakt is er tijdens het CampusFestival een workshop smartphone fotografie. Tijdens deze workshop leer je waar je allemaal op kunt letten als je met je telefoon gaat fotograferen. Hoe maak je optimaal gebruik van je camera? Wat kan je met bewerkingssoftware. Welke invloed hebben beeldelementen en niet onbelangrijk hoe zit het met privacy? De workshop is geschikt voor volwassenen én kinderen vanaf 9 jaar.

Tijdens het CampusFestival hangt er in de gangen van de CultuurCampus een mooie expositie met foto’s gemaakt door Frouke Ringenoldus van foto-N-zo voor het project ‘de wereld in ….’. Voor dit project zijn Nederlanders met een andere culturele achtergrond uit Veldhuizen-de Balijen en Vleuten geïnterviewd en gefotografeerd. De interviews en foto’s zijn verwerkt in een brochure en een kwartetspel. Kom gerust een kijkje nemen, kom je tijdens het CampusFestival dan is Frouke aanwezig om kennis met je te maken en het één en ander over de foto’s te vertellen.

Muziek-Werkplaats: DanceBox DJ contest

Doorloop de vijf levels met je groepje en wie weet worden jullie gekozen tot beste DJ-groep van het Campusfestival. Om tot een goed resultaat te komen is tellen en goede afspraken maken het belangrijkst. De geluiden en effecten op onze unieke Danceboxen bedien je op een hele bijzondere manier. Hou je van muziek en vind je het leuk om samen te spelen? Kom dan vooral langs bij onze workshop!

Dance Act: Musicalworkshop

In deze workshop van Dance Act maak je binnen een half uur een mini-musical. Alles komt aan bod: dansen, zingen en acteren. Vind je dit leuk? Bij Dance Act kun je een jaar lang musicallessen volgen. Van september tot en met december krijg je les in de vakken dans, zang en spel. Vanaf januari werk je aan een grote nieuwe musical die op maat is geschreven en gecomponeerd. Deze wordt opgevoerd in Podium Hoge Woerd.

Hangplek voor Ouderen Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern

Theatergroep Hangplek voor Ouderen presenteert zich met een scène uit hun voorstelling van dit seizoen: ‘Gewoon Super’, gesprekken van ouderen in de buurtsuper, dé Hangplek voor Ouderen!
De leden interviewden voor hun voorstelling ouderen in de wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Deze verhalen zijn verwerkt in het script en dat zorgt voor veel herkenning door ouderen en mensen met oudere ouders! De nieuwe voorstelling staat alweer gepland voor april 2020.

KLUB19 rockblok met Mayday, Serendipity, 5PM en Groovin’ Blue:

Mayday

Mayday is een moderne rockband, die 3 jaar geleden opgericht is. Je kent hen van hun deelname aan onder andere KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn of Kunstbende. Alle vijf leden zijn uniek in wat zij inbrengen in de band.

Serendipity

Serendity behoort tot het jong, aanstormend muzikaal talent van de wijk. Deze vierkoppige band brengt een aantal covers en een zelfgeschreven reggaenummer.

5PM

5PM komt 7 juli het publiek weer van hun stoelen blazen met hun rock act. Met covers van bands als Queens of the Stone Age en Deep Purple gemengd met eigen nummers zit er voor iedereen wat leuks bij.

Popbands UCK: L.E.C. en Stardust

Leerlingen van het UCK hebben tijdens de bandcursus samen geoefend op hun favoriete popnummers, en toegewerkt naar hun eindpresentatie. Onder begeleiding van docent Pieter Hoogervorst zullen op het buitenpodium zich van hun beste kant laten zien met een spetterend optreden!

 

Terugblik editie 2018


Video: Picture Bridge (Charlie Feld)

Naar de agenda