17 december

Benefietconcert Blauwe Vogel ’74

leeftijd: Alle leeftijden

Alla & Vitaliy Sokolovskiy spelen voor Blauwe Vogel ’74

Na de annulering door corona in 2020 komt het duo bestaande uit mezzosopraan Alla en pianist Vitaliy Sokolovskiy op vrijdag 17 december alsnog naar de CultuurCampus!

In verband met maatregelen tegen corona wordt dit concert verplaatst. Houd onze website en die van Harmonieorkest Vleuten in de gaten voor de nieuwe datum.

Harmonieorkest Vleuten en Cultuur19 organiseren dit benefietconcert ten bate van de Stichting Vrienden van Blauwe Vogel ’74. De stichting biedt kinderen met een functiebeperking de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding te (leren) zwemmen.

Voorprogramma met HOV G-orkest

Het G-orkest van het Harmonieorkest Vleuten, bestaande uit muzikanten met een beperking, verzorgt het voorprogramma. Zij zullen samen met het Russische duo optreden! Alla en Vitaliy Sokolovskiy treden vervolgens op met licht klassiek (piano, balletmuziek op piano, opera aria’s) bekende musicalsongs, filmmuziek, ragtime, romantische- en Russische muziek, en een Nederlandstalige versie van een Russische Romance.

Foto HOV G-orkest

Foto Harmonieorkest Vleuten

Gevarieerd programma

Het wordt een zeldzaam gevarieerd programma waarbij twee klassiek geschoolde professionals maar liefst tien verschillende muziekstijlen in één concert combineren. Een Nederlandstalige versie van een Russische Romance is waarschijnlijk nooit in Nederland in een theater te horen geweest.

Alla & Vitaliy Sokolovskiy zijn opgeleid aan het Staatsconservatorium in Rostov aan de Don, hebben masterprogramma’s doorlopen en ze wonnen prijzen bij Russische en internationale muziekconcoursen. Sinds 2017 geven zij elke winter concerten in Nederland, België en Duitsland, waarbij ze vaak met lokale muziekgroepen samenwerken.

Naar de agenda