27 mei

Zingende Beelden 2018

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Cultuur19 organiseert in 2018 weer een editie van Zingende Beelden in het Máximapark, een unieke theatrale wandeling door het jongste park van Utrecht.

Voor deze editie van Zingende Beelden nodigde Cultuur19 zes uiteenlopende dans- en muziekgezelschappen uit, waaronder MAN || CO uit Amsterdam. In de afgelopen weken maakten zij kennis met het Máximapark. Met de beelden en hun verhalen als inspiratie maakte MAN||CO de voorstelling There’s A Hole In My Bucket, Dear Liza.

Youri and Marie dansen de voorstelling Morning, Mourning (winnaar Cafetheaterfestival 2018). Anastasia Kostner en Thami Joe Fischer kennen we nog als de twee prachtige dansers uit Zingende Beelden 2015 (Rapunzel en de Reus) en 2017 (Hoog in de Boom). Dit jaar dansen zij de moderne choreografie 'Belle & Bauke’ van Minke Elisa Brands op muziek van Strauss ‘Geschichten aus dem Wienerwald’ gespeeld door Muziek in De Meern.   

Professionals en beginnende dansers ontmoetten elkaar in bijzondere maakprocessen en samenwerkingen, zoals de Ithaka ISK Utrecht (Internationele Schakelklas) met De Dansers en leerlingen van het Amadeus Lyceum met Kristel van der Heijden en Jurgen van Harskamp. Al deze ontmoetingen resulteerden in zes unieke voorstellingen, die het publiek al wandelend beleeft.

(Her)ontdek het park, bekijk het met andere ogen en mis het niet!

(Her)ontdek het park, bekijk het met andere ogen en mis het niet!

Leidsche Rijn is 20

Zingende Beelden sluit thematisch aan bij de viering van Leidsche Rijn is 20 en nodigt De Dansers en de leerlingen van de Internationale Schakelklas uit om samen een dansscène te maken. Bij ISK staat de ontwikkeling van taal centraal. De klas kan bestaan uit kinderen, die door wonen in het buitenland of een migratieachtergrond de taal niet goed machtig zijn. De taal van dans is universeel en kan verschillende werelden verenigen.

Aftermovie Zingende Beelden 2017

(cookies accepteren onderaan de pagina)

Naar de agenda