26 april

World Photo Concert

leeftijd: Volwassenen

World Photo Concert

World Photo Concert brengt World Press foto’s tot leven

Op donderdag 26 april om 20.00 uur vindt in Theater Het Zand het World Photo Concert plaats. Het World Photo Concert is een multimediale voorstelling waarbij schitterende foto’s op een spectaculaire wijze muzikaal tot leven worden gebracht, en geeft een blik op de aarde door de ogen van fotografen uit de hele wereld.

De schoonheid van de planeet, maar ook haar kwetsbaarheid is het thema van de voorstelling. Het World Photo Concert belicht daarmee op een heel bijzondere en indringende wijze het brede spectrum van de internationale fotojournalistiek. De muziek wordt uitgevoerd door een vierkoppig ensemble, bestaand uit Hans Visser, Ernesto Arrendell, Irena Filippova en Arthur Bont.

Hans Visser, producent en componist:
“Het is beslist geen foto-expositie met wat muziek erbij en al zeker geen muziek met wat mooie plaatjes op de achtergrond. De foto’s die zijn de drijfveer, die vormen in grote lijnen het verhaal, de rode draad zogezegd. Daar heb ik met mijn muziek een dimensie aan toegevoegd.

Honderden World Press fotografen verleenden hun medewerking aan dit onalledaagse concert. Greenpeace stelde haar fotobank ter beschikking. Kunstfotografen en reisfotografen stuurden hun fascinerende foto’s in vanuit heel de wereld.

Gezien de te verwachten belangstelling wordt geadviseerd kaarten in de voorverkoop te kopen.

Naar de agenda