21 maart

Wildheid van de Koe

leeftijd: Kinderen | Volwassenen

boehoe

De Wildheid van de Koe

Paul Feld / Daphne de Bruin / Fort van de Verbeelding / Via Vinex / Growing up in Public / Tweetakt

Première

Fantasievol muziektheater in een oude boerderij

Stel dat het heel hard regent. Stel dat de rivier het water niet meer aankan, dat het land overstroomt en je weiland verandert in een eiland. Wat doe je dan? De Koe twijfelt niet. Ze springt in het kolkende donkere water van de rivier en begint te zwemmen of haar leven ervan afhangt. Nee, niet óf. Haar leven hángt ervan af. De Koe wist niet eens dat ze kon zwemmen. Ze haalt de overkant en voelt zich fantastisch. Ze wil nooit meer terug naar de stal en ook niet achter een hek. De Koe wil vrij zijn. Vrij en wild. Er is geen land meer met haar te bezeilen.

In De Wildheid van de Koe spelen de kinderen op de meest uiteenlopende instrumenten (nieuw ontwikkelde gitaartjes, steigerbuizen etc.). Pak emmers en pollepels uit de kast en ga vast oefenen.

Paul Feld schreef de muziektheatervoorstelling De Wildheid van de Koe speciaal voor Tweetakt. Hij schrijft vaak over actuele maatschappelijke onderwerpen die hij, met een aanstekelijk enthousiasme, verbindt met zijn kleurrijke fantasie.

Daphne de Bruin is actrice, regisseur en schrijfster. Ze maakt graag voorstellingen over sterke vrouwelijke iconen.

Fort van de Verbeelding maakt grote muzikale, theatrale projecten waarbij het publiek niet achterover kan leunen: zij zijn zelf het orkest.

Tekst Paul Feld

Regie Daphne de Bruin

Spel Anna Hermanns en Steve Hooi

Muziek Fort van de Verbeelding met Daan Mathot

Website www.fortvandeverbeelding.nl / www.viavinex.nl

Naar de agenda