16 januari

Wijkvoorstelling ‘In het zand geplant’

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

In het zand

Leidsche Rijn in Utrecht is een vinexwijk zoals ze overal in het land te vinden zijn: mooie nieuwe huizen met ruimte en veel groen. Een wijk voor jonge starters met kinderen. En voor vluchters die hopen op een nieuwe start in een nieuwe wijk met nieuwe kansen. Want ze nemen niet alleen dromen met zich mee, maar ook hun littekens…

Op 16 januari 2010 vindt de première plaats van de wijkvoorstelling ´In het zand geplant´ van Theatergroep STUT. Het stuk is gebaseerd op de verhalen van inwoners van Leidsche Rijn en wordt door wijkbewoners zelf gespeeld.

Onder de veelzeggende titel “In het zand geplant” toont het toneelstuk de ervaringen van zeven goedbedoelende mensen die zich vastlopen in een woestijn van plannen die zijn gebaseerd op economisch nut en politiek struisvogelbeleid. Zij lijken ‘roependen in de woestijn’ met hun ervaringen, die worden verteld, nagespeeld en overdreven, belachelijk gemaakt, serieus genomen of verpakt in absurde rekensommen. Maar ze worden ook gedeeld en leiden uiteindelijk tot de bezorgde vraag: hoe moeten we verder nu we zo worden teruggeworpen op onszelf?

In het zand geplant is een humoristisch, aangrijpend en actuele voorstelling over een proces dat nog steeds plaatsvindt. Want je huis, dat is een ander verhaal. ‘Huis’ en ‘huid’, ze schelen maar één letter. Het zijn maar woorden. Maar er is een verband, een samenhang. Ze vertellen je hoe het diep van binnen voelt. Je huid is je grens tussen jouw eigenste binnen en alles daarbuiten. In je huis ben jij jezelf, daarbuiten is de ander. Maar één lettertje verschil! ‘Hart’ en ‘haat’, hetzelfde verhaal. Haat komt onder je huid als je niet oppast, het dringt je huis binnen, het tast je aan in je hart.

Theatervoorstelling ‘In het zand geplant’ door STUT

17 jan 2010 Brede School Het Zand

Meer video’s van onze activiteiten

Meer informatie op: www.stut.nl.

Naar de agenda