25 maart

Wandelen voor Water (sponsorloop)

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Wandelen voor Water 2009

Wandelen voor Water is een sponsorloop voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De kinderen lopen een afstand van 6 km met 6 liter water om de praktijk van alledag voor veel kinderen in ontwikkelingslanden zelf te ervaren. Deze prestatie laten ze sponsoren door familie, vrienden en buren. Het geld dat ze op deze manier binnenhalen wordt verdubbeld door Aqua for All en komt ten gunste van een goed doel.

Goede doel
De opbrengst van Wandelen voor Water in Leidsche Rijn is voor schoon drinkwatervoorzieningen in het district Sekamuli in Uganda, zoals putten en touwpompen. The Healthy Vine is de organisatie die zich in dat deel van Uganda bezighoudt met malaria preventie, zie www.healthy-vine.org.

Waarom?
Belangrijk doel van Wandelen voor Water is de bewustwording van de kinderen van de wereldproblematiek op het gebied van drinkwater en sanitatie. Op school wordt in de weken voorafgaand aan Wandelen voor Water aandacht besteedt aan het onderwerp d.m.v.:

  • een lespakket voor alle groepen van de basisschool;
  • een gastles door een waterdeskundige.

Persbericht

Utrecht wandelt voor water

Op woensdag 25 maart vindt de landelijke dag Wandelen voor Water plaats. Door heel Nederland doen ruim 18.000 scholieren van groep 7 en 8 van het basisonderwijs mee aan de sponsorloop die wordt georganiseerd door Aqua for all. De scholieren krijgen hiervoor een speciaal rugtasje en lopen met 6 liter water een route van 6 kilometer. Voor veel kinderen in ontwikkelingslanden is dit de dagelijkse realiteit.

De Utrechtse sponsorwandeling wordt in Terwijde Leidsche Rijn gelopen. Startpunt is Forum Waterwin (Musicallaan 100 – 112, 3543 BT Utrecht). Zo’n 200 kinderen van diverse basisscholen uit Utrecht doen mee voor het goede doel, betere watervoorzieningen in ontwikkelingslanden, en laten zich sponsoren door familie, vrienden en kennissen. De groepen verzamelen zich vanaf 9 uur waarna de djembé-groep Djobuga voor een stevige warming-up zorgt. Het startschot valt om 9.30 uur en rond 11.30 uur komen de kinderen weer binnen.
De dag vormt tevens de opmaat van het Waterfestival, het familiefestival dat op zondag 14 juni plaatsvindt in het Waterwinpark in Terwijde. Het Waterfestival is een dag vol waterkunst, waterspellen, watertheater en waterweetjes. Het is de kans om kennis te maken met het unieke watersysteem van Leidsche Rijn, meer te weten te komen van de waterproblematiek in de wereld en te genieten van theater en muziek waarin water centraal staat.

Wandelen voor Water zoekt nog vrijwilligers om de sponsorloop in goede banen te leiden. Mensen die graag meehelpen als verkeersregelaar of begeleider kunnen mailen naar w.stravens@cultuur19.nl of bellen met 06-14424012.

Meer informatie: www.wandelenvoorwater.nl

Wandelen voor Water in Utrecht wordt georganiseerd door Cultuur19.

Naar de agenda