25 september

TUIGDORP 3 – Het Kaseffect

leeftijd: Jongeren | Volwassenen

TUIGDORP 3 Het Kaseffect

"Indrukwekkend, rauw, gelaagd spel. Even laten bezinken" en “hard, ontroerend en humoristisch beeld van het leven van vier ‘buitengeplaatsten’.” In de lente en zomer van 2013 speelde Toneelgroep Monter in het Máximapark de voorstelling Tuigdorp 1 en 2, over overlastgevers die ter behoud van de rust en algemene veiligheid zijn verplaatst naar een plek net buiten de stad. Op 19 september 2014 gaat het derde en laatste deel van Tuigdorp in première, getiteld Het Kaseffect.

 

Buiten de binnenstad, aan de rand van het Máximapark te Vleuten, naast de Intratuin en tegen de spoorlijn aangedrukt, is een grote tuinderskas verborgen. Sinds een jaar is TUIGDORP hierheen verplaatst. Het publiek wordt van harte uitgenodigd om dit 1- jarige bestaan samen met de TUIGDORP bewoners te vieren. Er is taart, er is drank, er zijn slingers en muziek. De resultaten van dit omstreden en actuele experiment worden getoond. Vol trots wachten de bewoners op het bezoek. Want zonder gasten, is er geen feest.

TUIGDORP 3 Het Kaseffect is het laatste deel van het drieluik van Toneelgroep Monter. In dit afsluitende deel gaat het om de ontmoeting tussen dader en slachtoffer. Tussen de banneling en de achterblijver. Het is aan het publiek om te beoordelen of dit de juiste oplossing is.

 

Toneelgroep Monter bestaat uit Sacha Janatti (regie) en Jannemieke Caspers (tekst). Het Kaseffect wordt gespeeld door Gabby Bakker, Robin Coops, Anna Hermanns, Najih el Morabit en Lotte Rischen.

De voorstelling is 18 sept (try-out) tot en met 5 oktober te bekijken op locatie aan de Utrechtseweg 10, Vleuten (naast Intratuin). Kijk voor de actuele speellijst op www.toneelgroepmonter.nl. Kaarten à 15 euro (12 euro met kortingspas) zijn vanaf half augustus verkrijgbaar via www.theaterkikker.nl.

TUIGDORP 3 wordt geprogrammeerd door Theater Kikker en is los van deel 1 en 2 te bezoeken. Met dank aan: Gemeente Utrecht Culturele Zaken, Leefbaarheidsbudget Leidsche Rijn en Leefbaarheidsbudget Vleuten-De Meern, VSB Fonds, kfHeinfonds, Theater Kikker, 'n More, Cultuur19, Refractions, Vos Minicars, Het Lab.

 

Naar de agenda