24 april

Theatervoorstelling Hangplek voor Ouderen afl 1 Chantage

leeftijd: Volwassenen

ArtOloco, Cultuur19 en DOENJA Dienstverlening zijn gestart met een bijzonder theaterproject voor senioren getiteld Hangplek voor Ouderen.

Aflevering 1 Chantage

Daar zit je dan.
Op je oude dag in een nieuwbouwwijk.
Wie had dat gedacht?

Man dood. De liefde van m’n leven.
Maar nu woon ik wel lekker dicht bij m’n kinderen. En kleinkinderen. Schatjes zijn ‘t. Echt, wat een lieve apies. Ik ben blij dat ik wat extra over ze kan waken.

M’n dochter is namelijk een beetje de weg kwijt. Haar man woont in een caravan in de tuin, zij begraaft zich in d’r werk en ik ben aan ’t wegkwijnen in m’n huis. Vindt zij.

Dus heeft ze iets bedacht: het opzetten van een restaurant voor ouderen met smaak.
Jaja.
Een betuttelende daad uit liefde?
Zometeen is de eerste ‘meeting’.

Ik ga wel. Tuurlijk. Voor haar.

Komt u ook? Dan maken we er met z’n allen een gezellige boel van. Tot zo!

Over het project

Hangplek voor Ouderen is een feuilleton over en door senioren uit de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. In de afgelopen weken hebben tientallen ouderen hard gewerkt om deze voorstelling te realiseren. Senioren hebben senioren geïnterviewd voor het scenario, speellocaties zijn gevonden, persberichten zijn verstuurd: de voorstelling kan beginnen.

Meedoen? Het kan nog steeds!

De organisatie is nog op zoek naar vitale ouderen (60+) die mee willen helpen in organisatie, interviewen, productie, publiciteit en acteren.

Voor het project worden tientallen ouderen geïnterviewd. Van hun verhalen wordt een scenario geschreven voor een theaterfeuilleton in vijf delen. Elke aflevering heeft een ander thema, waardoor het leven van senioren op diverse manieren belicht wordt. De voorstellingen komen tot stand door ouderen zoveel mogelijk en op allerlei vlakken te betrekken. Ouderen kunnen zich opgeven voor een of meerdere van vijf teams:

  • Interviewers gaan op zoek naar ouderen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern en tekenen hun verhalen op. Hoe zij in de wijk terechtgekomen zijn en wat ze in hun leven hebben meegemaakt.
  • De groep Publiciteit werkt aan de promotie van de voorstellingen.
  • De groep Organisatie gaat onder meer op zoek naar geschikte locaties om de voorstelling te kunnen spelen.
  • En natuurlijk is er een groep Spelers die daadwerkelijk op het toneel zal staan.

Artistiek leider Ton: “Vitaal is wat ons betreft zo vitaal als men zich voelt. Wie zich fit voelt, maar niet meer zo goed ter been is, is ook van harte welkom. Welk team je kiest is helemaal aan jou: je kan kiezen voor een uitdaging en iets wat je nog nooit gedaan hebt of voor iets waar je al ervaring in hebt maar nog niet in uitgeleerd bent."

De repetities voor spelers zijn op woensdagen  van 13.30 tot 16.30 uur, de andere teams zullen op andere momenten bijeenkomen. En meedoen kan gedurende de hele looptijd van het project. Opgeven kan bij Ton Offerman 06-52406393, mail ton@hangplekvoorouderen.nl.

Naar de agenda