14 juni

Te Water!

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Te Water!

Waterinformatie, waterkunst en waterspel bij Te Water!

Op zondag 14 juni van 13.00 tot 17.30 uur presenteren de gemeente Utrecht en Cultuur19 in Forum Waterwin in Terwijde het gratis festival Te Water!. Bezoekers kunnen zich uitgebreid laten informeren over het fenomeen water. Van het unieke watersysteem dat Leidsche Rijn rijk is tot de waterproblematiek in ontwikkelingslanden. Daarnaast kan het publiek genieten van waterkunst, waaronder een spetterend jazzconcert met afwaskwasten.

Te Water! focust op veel aspecten van water, van water in de wijk tot schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Het watersysteem van Leidsche Rijn is bijzonder vanwege de wadi’s. Als het regent, stroomt regenwater via daken, regenpijpen, wegen en tuinen naar deze brede ondiepe greppels waar het teveel aan regenwater tijdelijk wordt opgeslagen en langzaam door de bodem naar beneden zakt. In plaats van dat het water zich mengt met vuil rioolwater, wordt het op een natuurlijke manier gezuiverd.

Naast veel waterweetjes vind je tijdens Te Water! allerlei waterkunst en waterworkshops om aan mee te doen of van te genieten. Van 4 tot 104, er is voor elke leeftijd wat wils!

  • Droom weg bij de watergedichten van het Poëziecircus, luister naar verhalen uit landen waar water schaars is of doe mee met een stoomcursus waterkalebas bespelen.
  • Circustheatergroep Meatball & van de Camp speelt de kindervoorstelling “Broers Overboord” naar het klassieke verhaal “Op hoop van zegen” van Herman Heijermans.
  • Hermine Schneider presenteert het Waterproof Live Concert, een spetterend concert met speciaal ontwikkelde waterinstrumenten, ‘gewone’ instrumenten die met water ineens heel anders klinken en – uiteraard- met stromende, klotsende en kletterende waterklanken!

Dus waar wacht je nog op? Te Water!

Kijk binnenkort voor het programma op www.festivaltewater.nl.

met dank aan: Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht/Thuis in Leidsche Rijn, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, KF Hein Fonds, NCDO, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Waterbedrijf Vitens, Forum Waterwin, Else Boutkan

Naar de agenda