21 december

Pluk de Kleine Bever en workshop beverburcht bouwen

leeftijd: Kinderen

PlukDeBever

Jouw Kerstvakantie vol film en de leukste activiteiten!
21, 22 en 23 december

Lekker lui film kijken? Ja natuurlijk! Maar wil je zelf ook actief bezig zijn, dan kan dat deze vakantie ook. Of je nu houdt van actief basketballen, bouwen met hout of lekker dansen, deze Kerstvakantie zul je je niet vervelen!

Workshop ‘Beverburcht bouwen’ (6+)

Net als de bever zetten we onze tanden in het bouwen van een burcht. De bever is een knaagdier met twee scherpe knaagtanden en twee heel handige voorpootjes en een staart van wel 30 cm lang is. Zijn knaagtanden gebruikt hij om bomen om te knagen en te schillen. De bomen en takken worden gebruikt om een burcht te bouwen; een soort kasteel van takken. Met hout en wilgentakken gaan we aan de slag om onze beverburcht te bouwen.

Egbert Boerma is kunstenaar, meubelmaker en oprichter van Tafelboom. Tafelboom maakt tafels van bomen uit Utrecht. Het hout van deze Utrechtse bomen ligt nu te drogen in de Woodchapel in het Leidsche Rijn Park. De eerste tafels worden in maart gepresenteerd. Zijn werkplaats bevindt zich in Boerderij Hof Terwijde (op het terrein bij de Paper Dome).

Film: Pluk de Kleine Bever (alle leeftijden)

Pluk de kleine Bever gaat op ontdekkingstocht in de natuur. Nieuwsgierig, naïef en onverschrokken trekt Pluk er op uit. Zo komt hij in aanraking met de gevaren van de wilde natuur en leert hij zijn vrienden en vijanden kennen. Een schitterende natuurdocumentaire voor jong en oud met Nederlands gesproken commentaar van bioloog Midas Dekkers.

Naar de agenda