02 februari

Otto is een Neushoorn

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Verfilming van een klassiek Deens kinderboek over twee elfjarige jongens figuren die tekeningen maken met een magisch potlood die tot leven komen. Als ze een neushoorn op de muur tekenen wordt het binnen de kortste tijd een geweldige bende in huis.

Topper en Viggo zijn jongens van elf jaar en wonen in een klein plaatsje in Denemarken. Toppers vader is zeeman en is dus bijna nooit thuis. Viggo's vader is nooit echt aardig, omdat hij hebzuchtig is. Op een dag ziet Topper een potlood in het water liggen. Het lijkt op het potlood waar hij over gedroomd heeft.

Met het potlood tekent hij op een muur een hartje, dat echter verdwijnt. Met Viggo tekent Topper een neushoorn op het behang; als ze in de keuken zitten, horen ze een geweldig lawaai. Verschrikt ziet Viggo dat de tekening is gaan leven. De neushoorn, die ze Otto noemen, begint de meubels op te eten. Binnen de kortste keren wordt het huis een vreselijke bende! De hongerige neushoorn knabbelt aan de meubels in de kamer en eet zoveel dat hij door de vloer zakt en bij de benedenburen terecht komt. Het anders zo rustige plaatsje aan zee is meteen in rep en roer.

Extra!
Bij de film van 13u word je getrakteerd op een korte film met inleiding door filmkenner Juliette Jansen. Deze maand: Apnoe. Over een doodnormale dag bij een bizarre familie.

Voor een optimale beleving van de website, dient u cookies te accepteren, om zo bijvoorbeeld filmpjes te kunnen afspelen en de twitterfeed te kunnen zien.

Naar de agenda