27 december

Orkest van Utrecht speelt De Notenkraker

leeftijd: Kinderen

Orkest van Utrecht is een amateursymfonieorkest opgericht in 1993 met leden uit Utrecht en omgeving. Ieder jaar brengen het Orkest van Utrecht en Cultuur19 een verrassend concert voor gezinnen naar Theater CultuurCampus.

De Notenkraker is het bekendste ballet van de Tsjaikovski. Het is kerst en Clara is jarig. Ze krijgt een houten notenkraker, die al snel stuk gaat maar ’s nachts tot leven komt. De notenkraker blijkt een prins te zijn. Ze wordt meegenomen naar een kasteel waar door kinderen uit alle delen van de wereld gedanst wordt.

Orkest van Utrecht is een amateur-symfonieorkest opgericht in 1993 met leden uit Utrecht en omgeving. Ieder jaar geeft het Orkest van Utrecht een verrassend concert voor gezinnen in Theater CultuurCampus. Michiel van Vliet is dirigent van het orkest en verteller Paul Klarenbeek leidt het publiek door het verhaal. De opening wordt gespeeld door het Jeugdorkest Leidsche Rijn, een ensemble van jonge musici (7 -13 jaar). Ook visueel komt het verhaal tot leven dankzij het jongerenballet van Dansstudio Jos Dolstra o.l.v. Yvonne Charlton.

Wil je zelf eens viool spelen? Of op de pauken slaan? Dat kan! Kom na afloop gezellig op het podium en probeer je favoriete instrument uit.

Naar de agenda