28 december

Orkest van Utrecht

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Een muzikaal avontuur voor de hele familie!

De Koning en zijn orkest
In een ver, regenachtig land woont een koning. De koning houdt zoveel van muziek dat hij zelfs een eigen orkest heeft. Maar omdat de koning niet veel geld heeft, moet hij, met pijn in zijn hart, afscheid nemen van zijn muzikanten… Tot er een wijze kater verschijnt die de muziek terugbrengt in het land van de koning. De kinderen kunnen hierbij helpen.

Het concert is een bewerking van het boek 'De koning, de kat en de viool' van de bekende violist en vioolpedagoog Yehudi Menuhin. Het orkest van Utrecht speelt in verschillende bezettingen de muziek bij dit verhaal, verteld door Laura Johannes. Zij is actrice en theathermaakster en afgestudeerd aan de toneelacademie van Maastricht. Op het Utrechts Kleinkunstfestival won zij onlangs met haar muziektheatercollectief Fauvist de publieksprijs.

Naast Laura Johannes doen er nog meer acteurs mee aan dit spektakel! De volgende acteurs dragen hun steentje bij aan dit familieorkest:

– Frances Gallimore, speelt de rol van rekenaar. (Is actrice en webredacteur)
– Noor van der Does, speelt de rol van de kat Joachim. (Is acteur en danseres)
– Egbert Balsma, soeelt de rol van de Koning. (Is acteur en tangodanser)
 

Het orkest van Utrecht is een hoogwaardig amateurorkest, opgericht in 1993. De ca. 35 gedreven leden staan voor het familieconcert onder leiding van Michiel van Vliet. Inmiddels heeft het orkest al drie lustra achter de rug en trekt leden uit zowel Utrecht, Leidsche Rijn en de omliggende gemeenten uit de regio. Elk jaar worden er drie of vier concerten gegeven met het familieconcert als vast programma. Het orkest heeft overigens nog plaats voor nieuwe leden: violisten, altviolisten, een trompettist en hoornist zijn nog welkom.

Er zijn drie concerten, om 11.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Kaarten à € 8,50 p.p. koopt u online in de voorverkoop via www.cultuur19.nl, Utrechts Uitburo, VVV of 30 minuten voor aanvang aan de deur. Houdt u er rekening mee dat er aan de deur niet gepind kan worden. Wij adviseren u vooraf kaartjes online te kopen om verzekerd te zijn van plaatsen.

Naar de agenda