20 juni

Mijn Leidsche Rijn

leeftijd: Jongeren | Volwassenen

Theatervoorstelling in je eigen huiskamer

Van 6 juni tot en met 5 juli 2014 presenteren Cultuur19 en ArtOloco in co-productie de voorstelling 'Mijn Leidsche Rijn', een zwarte komedie over de maakbaarheid en houdbaarheid van ultiem geluk. De voorstelling wordt gespeeld in twaalfhuiskamers in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

Het concept van 'Mijn Leidsche Rijn' is bedacht door Ton Offerman, artistiek leider van ArtOloco. Offerman liet zich inspireren door de wijk en gesprekken met inwoners van Leidsche Rijn. Voor het bedenken van het concept verbleef hij tijdelijk in het woon-/werkatelier Nomads in Residence van Cultuur19. Marijke Schipper heeft de tekst voor het stuk geschreven. ArtOloco is een bijzonder gezelschap dat zich specialiseert in locatietheater. Offerman verbindt locaties, mensen en organisaties en laat mensen op een frisse manier kijken naar bekende omgevingen.

'Mijn Leidsche Rijn' is een professionele voorstelling voor volwassenen over Ellen en Rolf, die in Leidsche Rijn alles hebben gevonden wat ze in hun leven ooit wilden bereiken. Een tuingerichte woonkamer, luxe Boretti fornuis, fraaie bamboe houten vloer en ruime walk-in closet. Aanvankelijk weten ze hun geluk nog breed te etaleren. Maar dan valt de eerste sneer, de eerste steek onder water en verschijnen de barstjes in het glazuur.

Kijk voor meer informatie op lavie-vinex.nl

 

Concept, regie: Ton Offerman

Tekst: Marijke Schipper

Spel: Marijke Schipper en Kay de Jong

Dramaturgie: Kevin Jolly

Ontwerp Visuals: Cyril Storm

Fotografie: Arno Bosma

Publiciteit en Productie: Cultuur19

Deze productie komt tot stand door: de toewijding van de huiskamers, Elise Mathildefonds, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, kfHeinfonds

Naar de agenda