02 maart

Leidsche Rijn is aan zet

leeftijd: Volwassenen

Debat Leidsche Rijn is aan zet

Op zondag 2 maart organiseert Leidsche Rijn Connectie, het netwerk van culturele ondernemers in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, een debat over de bestuurlijke autonomie van Leidsche Rijn. Centraal staat de vraag of Leidsche Rijn gebaat is bij meer bestuurlijke vrijheid. Aan het woord komen actieve bewoners, organisaties en een brede vertegenwoordiging van de politieke partijen.

Leidsche Rijn is een stadsdeel vol betrokken en initiatiefrijke bewoners, gemeentelijke beleidsmakers, ondernemers en organisaties. Er is een rijkdom aan ideeën om de nieuwe wijk vorm te geven en tot bloei te brengen. Ook nu nog, ruim 15 jaar na het slaan van de eerste paal, is de maakbaarheid voelbaar. Bovenal bestaat er onder de directe betrokkenen een gevoel van urgentie: om voorzieningen sneller op peil te brengen, om oplossingen op maat te bedenken en om plannen aan te passen, die gemaakt zijn in een ander economische klimaat. Velen weten de weg naar inspraak te vinden, maar de huidige bestuurlijke organisatie van de stad staat de soepele uitwerking nogal eens in de weg.

Het debat wordt gevoerd aan de hand van de thema's infrastructuur, bestuur en cultuur. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart brengt 'Leidsche Rijn is aan zet' de standpunten van de politiek in kaart.

Gespreksleider: Friso Wiersum

Inleiders: Thema Bouw en infrastructuur: Jeroen Niemans (planoloog, Platform31)
Thema Cultuur: Paul Feld (voormalig cultuurintendant in Leidsche Rijn, programma Vrede in Utrecht)

Aanwezigen:
(wordt  nog aangevuld)

  • Lars Roodenburg (D66)
  • Bart Beerlage (PvdA)
  • Marloes Metaal (CDA)
  • Steven de Vries (GroenLinks)
  • Dmitir Gilissen (VVD)
  • SP, na.t.k
  • Cees Bosch, Stadsbelang Utrecht
  • Karin Broeksma, student en starter

Praat mee op twitter!

Via de hashtag #LRisAanZet wordt in aanloop naar het debat getwitterd over de onderwerpen cultuur, bestuur en infrastructuur.

Naar de agenda