16 juli

Leidsche Rijn Festival workshops

leeftijd: Kinderen

foto Utrecht Natuurlijk

Omdat we het Leidsche Rijn Festival dit jaar niet kunnen bouwen in ons vertrouwde Castellum Hoge Woerd, bouwen we het in heel de wijk!

  • juli 2020 Festival-doe-krant
  • zomervakantie 2020: Voorprogramma’s met kunstenaars in de buurtspeeltuinen.
  • zondag 6 september 2020: Leidsche Rijn Festival live show en Oogstfeest bij Steede Hoge Woerd

Naar de Leidsche Rijn Festivalwebsite

Leidsche Rijn Festival vindt dit jaar plaats in heel de wijk. Vanaf 29 juli tot 26 augustus vinden in de buurtspeeltuinen van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern workshops met kunstenaars plaats, die gratis te bezoeken zijn en waarbij kinderen zelf kunst gaan maken. Een greep uit deze kunstwerken krijgt een plek in het programma van de Leidsche Rijn Festivalshow. Deze show wordt op zondag 6 september live vanuit Castellum Hoge Woerd gestreamd en gepresenteerd door onder andere Jeroen Schipper.

“Net als andere jaren werken we zoveel mogelijk samen met professionele en lokale makers. Ons festival draait om verwondering en zelf doen en dat blijft ook in deze vorm fier overeind. De voorprogramma’s in de zomer zijn bedoeld om kinderen zoveel mogelijk te enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met kunst. In de live show komt alles samen: mooie verhalen, muziek om op te dansen, kunst om van te genieten, gemaakt door kinderen. Ook het zomerse kunstlab voor kinderen In Je Makie (25-28 aug, 8+) krijgt een plekje in de show”, aldus programmeur Leonie Langenhuijsen.

Ook verschijnt op 16 juli de Festival-doe-krant voor kinderen, vol met creatieve maak-ideeën en activiteiten. In de krant is een hoofdrol weggelegd voor festivalmascotte Joek. Albert Hennipman, geestelijk vader van Joek, tekent voor het ontwerp van de krant, samen met twee illustratoren van het Huis van Betekenis, Timon Vader en Bob Mollema. De krant valt samen met de VAR vlak voor de zomervakantie in heel Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern op de mat.

Zet jezelf op aanwezig in het Facebook event!

Festival-Boerderijpakket

Utrecht Natuurlijk is dit jaar aangehaakt als samenwerkingspartner en organiseert parallel aan de live show op 6 sept het Oogstfeest in Steede Hoge Woerd. Samen stelden we een speciaal Festival-Boerderijpakket samen met lokale producten zoals sap van stadsboerderij Koppelsteede, de officiële Leidsche Rijn Festivalbeker, doe-het-zelf potato twisters van Tes en Tos en een fris Maximusbiertje voor ouders/verzorgers. Wie de festivalsfeer in huis wil halen kan het pakket bestellen. Zo steun je bovendien de lokale ondernemers die anders op het festival te vinden zijn. Het Festival-Boerderijpakket is  tot 30 aug te koop via www.utrechtnatuurlijk.nl/festivalboerderijpakket.

Het programma is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl.

foto Utrecht Natuurlijk

Naar de agenda