12 september

Leidsche Rijn Festival

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Leidsche Rijn Festival 2010

11de editie Leidsche Rijn Festival
zondag 12 september 2010

Op 12 september van 13.00 tot 19.00 uur vindt het Leidsche Rijn Festival voor het laatst plaats in en rond de Paper Dome. De Paper Dome sluit in het voorjaar van 2011 definitief haar deuren. Een laatste keer dus om rond dit bijzondere gebouw te genieten van wat Leidsche Rijn op cultureel gebied te bieden heeft! Volgend jaar komt het Festival uiteraard terug op een andere locatie in Leidsche Rijn.

Twee podia, een jongerentent, natuurlijk de Paper Dome, een kinderplein en een heus doolhof bieden plaats aan een uitgebreid programma. Met theater- en muziekoptredens, veel workshops en presentaties gegeven door groepen en artiesten uit Leidsche Rijn en twee terrassen waar je even kan zitten en iets lekkers kunt eten en drinken.

Kinderen
Steltentheatergroep Jelicious opent om 13.00 uur het festival met een sprookjesachtige voorstelling met acrobatiek en dans op stelten voor alle leeftijden. Eerder kondigde Cultuur19 al de optredens voor kinderen aan van cabaretier Pieter Tiddens, Jetix presentator Jelle Amersfoort en zijn band en Cowboy Billie Boem.

De Vrijstaat
De boerderij Hofstede ter Weide is ingrijpend verbouwd en iedereen is uitgenodigd om tussen 13.00 en 17.00 uur een kijkje te nemen op het erf en in de boerderij. Vaar mee met de door kinderen gemaakte boot ‘altijd lek’, denk mee over de Slingerlingertuin, speel met foto’s met FOTODOK, maak radio en videoreportages met Ucee Station en schrijf een brief aan de burgemeester aan de door de Stichting Tafelboom gemaakte vergadertafel die straks echt op de kamer van de burgemeester komt te staan.

Zelf doen
Actief meedoen kan onder andere met de dansworkshops in de Paper Dome, met het circus op het Kinderplein, met Capoeira op het grasveld en probeer ook eens een Urban Game, waardoor je gegarandeerd anders naar het terrein gaat kijken. In de KLUB19 tent speel je eventjes voor dj onder leiding van dj’s van Azotod of speel je het spel Band Hero.

Local hero’s
De echte bands treden op op het locals podium. Beginnend met Harmonie Orkest Vleuten en finalisten van Kunstbende eindigt het Festival met optredens van De Skippies, Llewelynn en Tenir le Coup. Pop en rock van eigen bodem.

Het Leidsche Rijn Festival wordt georganiseerd door Cultuur19 in samenwerking met talloze culturele organisaties uit Leidsche Rijn. De Paper Dome is gevestigd aan de Hogeweide 3a te Utrecht. Het programma duurt van 13.00 tot 19.00 uur en entree is gratis. Meer informatie, het programma en routebeschrijving is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl Het festival is onderdeel van het Utrecht Uitfeest.

Cowboy Billie Boem en de Indiaan op zolder

Jelle Amersfoort (Jetix)

Kindercabaret van Pieter Tiddens

Lisa, Amy en Shelly op Leidsche Rijn Festival - foto Erik Meijers

Naar de agenda