05 oktober

Kinderboekenmarkt

leeftijd: Kinderen

Op woensdag 5 oktober van 12.30 tot 15.00 uur wordt door ouders en medewerkers de Kinderboekenmarkt in Brede School Het Zand georganiseerd. Het programma vol activiteiten, dans, een kermisattractie en natuurlijk leesplezier sluit aan bij het thema van de landelijke kinderboekenweek 2016 'Opa's en Oma's voor altijd jong'.

Tussen 12.30 en 14.30 uur zijn jonge lezers en hun ouders van harte welkom om te snuffelen op de tweedehands boekenmarkt. Van Hans Hagen tot Jacques Vriens en van De Kameleon tot Francine Oomen: er is voor elke boekenliefhebber wat wils. Voor nieuwe Engelse boeken kunt u terecht bij de boekenkraam van Raising English.

Maar er is meer te doen!

Bij het rondlopende Hertatouille Theater trek je een persoonlijk boek en je leeftijd zal verdwijnen. Of kom kleuren, spelen en luisteren naar verhalen bij Joyce Stienstra, illustrator van het boek "Kabouter Appelsap". Bij de dansworkshops van Dansschool Fred om 13.30 en 14.30 uur kunnen de benen van jong en oud van de vloer. Of ga op avontuur bij de yogaworkshops van Studio Rafiki om 13.00 en 14.00 uur en neem je opa of oma mee op deze ontdekkingsreis van bewegingen.

Bij de seniorendames uit Het Zand kun je alles leren over insteken, doorhalen en af laten glijden. Help mee met breien, haken, knopen en vlechten van een megasjaal voor de schoorsteen buten, met de lange nek, voordat de winter komt! En Raising English verkoopt niet alleen Engelse boeken maar verzorgt ook een workshop storytelling met Legobouwstenen!

Om weer energie op te doen kun je bij de bar koffie, thee, chips, limonade, broodjes worst en suikerspinnen bestellen. Appels schillen doe je bij de appelbar.

Er kan betaald worden met strippenkaarten. Deze zijn op de middag zelf te koop. De activiteiten kosten 1 strip (0,50 cent) en de tweedehandsboeken zijn vanaf 1 strip te verkrijgen. De opbrengst van de verkoop gaat naar de schoolbibliotheken. Overgebleven boeken worden gedoneerd aan Kinderzwerfboeken Utrecht.

De kinderboekenmarkt is een initiatief van de ouders van Brede School Het Zand en wordt georganiseerd in samenwerking met Montessorischool Arcade, OBS Het Zand, Saartje Kinderopvang en DOENJA Dienstverlening. Iedereen is van harte welkom!

Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht. Kijk voor een route en overige activiteiten in de Brede School op www.bredeschoolhetzand.nl. Verdere info bij: Hester Bruinsma (brede schoolcoördinator) op 030- 6703122 of via email: h.bruinsma@cultuur19.nl.

Dit initiatief is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht. Ook dank aan Albert Heijn Terwijde voor sponsoring en alle mensen die hun tweedehands boeken aan ons geschonken hebben voor de verkoop.

 

 

Naar de agenda