09 oktober

Kinderboekenmarkt

leeftijd: Kinderen


Foto: Marloes Wanrooij

Kinderboekenmarkt in het teken van Klaar voor de start!

Voor het zesde jaar wordt door ouders en medewerkers de Kinderboekenmarkt in Brede School Het Zand georganiseerd op woensdag 9 oktober. Het programma vol sportieve activiteiten, theater, dans en natuurlijk leesplezier sluit aan bij het sport en spelthema “Klaar voor de start!” van de kinderboekenweek 2013.

Tussen 12.30 en 14.30 uur zijn jonge lezers en hun ouders van harte welkom om te snuffelen op de tweedehands boekenmarkt. Van Pluk van de Petteflet tot De Grijze Jager en van Roald Dahl tot Francine Oomen: er is voor elke boekenliefhebber wat wils. De opbrengst van de verkoop gaat naar de schoolbibliotheken.

Voor de nieuwste boeken kunt u terecht bij Kinderboekwinkel Kakelbont die deze middag in Brede School Het Zand is neergestreken.

Maar er is meer te doen!

Schrijver en illustrator Marieke van Ditshuizen komt signeren tussen 13.00 en 14.00 uur. Van haar hand zijn onder andere Maartje apenstaartje (2010) met tekst van Burny Bos en het muzikale prentenboek Sonnie Boem! uit 2011.

Bij Nathalie van Barneveld van het prentenboek Litepit en Kikelnoot aan zee! kunnen kinderen met verf en papier aan de slag om een eigen boek te maken.

In de leeshoek wordt interactief voorgelezen uit de verhalen van de boze heks van Hanna Kraan.

Er kan ook actief meegedaan worden met Taekwon-Do en Karate-Do en bij de dansworkshops worden nieuwe moves op aanstekelijke muziek geleerd.

Om 13.00 uur start de muzikale theatervoorstelling GO! van Theater Vuurtoren (4 – 12 jaar). Twee sporters trainen hun dromen in de ring. Durven zij ze ook waar te maken buiten de ring, in de echte wereld? Rennende reporters volgen hen op de voet. Cheerleaders en publiek moedigen hen aan. Zullen ze ervoor gaan? Het publiek zit niet stil in deze humoristische voorstelling over sport, winnen, verliezen en dromen. Theater Vuurtoren maakt theater waarin beeld en muziek een belangrijke rol spelen. De tweede voorstelling is om 13.45 uur. Bij sluiting van de kinderboekenmarkt om 14.30 uur start de derde en tevens de laatste voorstelling van 30 minuten.

Om weer energie op te doen kan er bij de bar koffie, thee, limonade en poffertjes besteld worden.

Het wordt een sportieve dag. Iedereen is welkom!

Oproep

De organisatie is nog op zoek naar tweedehands kinderboeken voor de markt. Wie boeken wil aanbieden, kan contact opnemen met bredeschoolcoördinator Hester Bruinsma op 030- 6703122 of via email: h.bruinsma@cultuur19.nl.

De kinderboekenmarkt is een initiatief van de ouders van Brede School Het Zand en wordt georganiseerd in samenwerking met Montessorischool Arcade, OBS Het Zand, Cultuur19, Saartje Kinderopvang en DOENJA Dienstverlening. Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht. Kijk voor een route en overige activiteiten in de Brede School op www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand.

Dit initiatief is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente Utrecht.

Naar de agenda