28 december

Het Orkest van Utrecht speelt Peer Gynt

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

OvU

Het Orkest van Utrecht in Theater Het Zand

Eerste voorstelling: 11.00 uur
UITVERKOCHT

Tweede voorstelling: 14.00 uur
Beperkt aantal kaarten verkrijgbaar

Derde voorstelling 16.00 uur
UITVERKOCHT

Na de succesvolle concertserie van vorig jaar (3 keer uitverkocht) brengt het Orkest van Utrecht dit jaar het wonderlijke verhaal van Peer Gynt. Tijdens dit optreden spelen maar liefst 30 muzikanten de Peer Gynt Suite van componist Edward Grieg. Tijdens het concert staat muziek centraal en zullen muziek en verhaal elkaar steeds afwisselen.

Het orkest zal het concert openen met een grappig blazerstukje. Vervolgens worden er samen met de kinderen leuke orkestspelletjes gedaan. Zo mag bijvoorbeeld één van de kinderen de rol van dirigent op zich nemen wat voor bijzondere muziekfragmenten zal zorgen. Na deze inleiding zal verteller Gijs Meeusen het publiek meenemen naar het Noorwegen van Peer Gynt.

Peer is een fantasierijke boerenzoon die droomt van een toekomst als een rijk man. Hij verlaat zijn dorp en vlucht de wereld in. Tijdens zijn reis beleeft hij allerlei denkbare avonturen. Hij ontmoet de trollenkoning, komt in een gekkenhuis in Kaïro, reist naar Marokko en gaat aan boord van een schip. Door middel van schilderijen die gemaakt zijn door een muzikant uit het orkest zullen delen van het verhaal uitgebeeld worden.

Peer Gynt Suite no. 1, op. 46 – Morning Mood

Zin gekregen om dit muzikale avontuur mee te maken? Kom dan op 28 december naar één van drie optredens. Ieder optreden zal één uur duren.

Voor meer informatie over het Orkest van Utrecht kijk op: www.orkestvanutrecht.nl

Naar de agenda