20 mei

Henk Westbroek: ‘Utrecht in Liedjes’

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

“Zonder Utrecht en haar inwoners hadden mijn liedjes niet geschreven kunnen worden.”

Henk Westbroek brengt samen met tapdanseres muzikale liefdesverklaring aan Utrecht

Van 19 april t/m 2 juni 2012 toert Henk Westbroek samen met tapdanseres Marieke van den Ven door tien Utrechtse wijken met de tournee ‘Utrecht in Liedjes’. In aanloop naar het jaar 2018, waarin Utrecht hopelijk Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn, gooit Henk Westbroek zijn charmes in de strijd en brengt met zijn tournee een liefdesverklaring aan de stad Utrecht.
‘Utrecht in Liedjes’ wordt gepresenteerd door ZIMIHC.

Henk Westbroek heeft al zijn liedjes in Utrecht geschreven. Westbroek: “Zonder deze prachtige stad en haar inwoners hadden ze niet geschreven kunnen worden. Als ik een tekst wil schrijven, let ik heel bewust meer op mijn omgeving dan gebruikelijk. Een opmerking van een toevallige passant of een op een muur geschreven zin kan zo de aftrap van een nieuw lied worden.”

Zo kwam hij op het idee voor het liedje ‘Gijzelaar’ van Het Goede Doel toen een aartsluie kennis van hem – op Het Wed in café De Vriendschap – formuleerde dat gijzelaars toevallig wel de mazzel hebben dat ze nooit hun eigen eten hoeven te koken. Of te betalen.

Omdat Henk in de loop der jaren in vrijwel elke Utrechtse wijk woonde is er bijna geen wijk te noemen waarin geen liedjes geboren zijn. Daarom is het zo leuk dat hij in de feestelijk aanloop naar het jaar 2018 – waarin Utrecht hopelijk Culturele hoofdstad van Europa zal zijn – in tien Utrechtse wijken liedjes komt zingen en spelen die in deze wijken zijn ontstaan.

Muziek en tapdans
Westbroek doet de tour samen met meestergitarist Joost Vergoosen en toetsenist Philibert van de Bos. Bijzonder aan deze serie voorstellingen is dat dat Marieke van der Ven, Utrechts meest beroemde tap- en ritme danseres, het ritmische fundament van de optredens voor haar rekening neemt.

Henk trad de laatste vijftien jaar maar twee keer in zijn eigen stad op. Dat gaat nu in een keer goedgemaakt worden. Kaartjes, die maar een tientje kosten, kunt u reserveren via Zimihc.

Naar de agenda