21 december

Grote Prijs van Leidsche Rijn finale

leeftijd: Jongeren

De finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn, dé bandwedstrijd vol jong en aanstormend talent, staat weer voor de deur.

In drie zinderende voorrondes streden beginnende bands (12-19 jaar) met elkaar om die felbegeerde plek in de finale. Er zijn fantastische muziekprijzen te winnen. Bands die deelnamen zijn inmiddels al jaren actief in het Utrechtse clubcircuit. Dus kom langs en geniet van al het lokale talent dat de wijk rijk is.

Finalisten 2018

Voorronde 1 Jury: Soulid Rocks
Voorronde 2 Jury: First Steps
Voorronde 3 Jury: Superb Birds of Paradise

Voorronde 1 Publiek: The Cliffs
Voorronde 2 Publiek: Phoenix
Voorronde 3 Publiek: Saltlands

The Cliffs
Deze vijfkoppige band met overtuigende frontman weet met gemak een hele zaal naar hun hand te zetten. The Cliffs veroverden daarmee de stem van het publiek.

Soulid Rocks
Met hun eigen, volwassen geluid, gedurfde muzikale keuzes en charismatische frontman overtuigde Soulid Rocks met gemak de jury van de eerste voorronde.

First Steps
Deze band is hét recept voor een knalfeestje: het energieke vijftal onder leiding van zangeres Mila brengt zonder uitzondering iedereen in beweging.

Phoenix
Deze heren weten met uitstekende licks en riffs een degelijke rockshow neer te zetten en met de jonge versie van Keith Moon op de drumkruk was de publieksstem zo in de pocket.

Superb Birds of Paradise
Lekkere huisgemaakte nummers opgebouwd rondom plakkerige en ambachtelijk geschreven riffs, opgediend door een ultra-degelijke ritmesectie.

Saltlands
Tongbrekende raps en een eigenzinnige urban sound en maken Saltlands tot een van de meest opvallende deelnemers van dit jaar.

Naar de agenda