07 november

Gratis proefles workshop Videomapping

leeftijd: Jongeren


Fotografie: Ageeth Hummeling

Videomapping is een techniek waarbij videoanimaties speciaal ontworpen worden voor projectie op een ruimtelijk object of in een ruimte.

Dankzij Videomapping is het mogelijk om een simpele, witte doos om te toveren tot een ogenschijnlijk levensecht aquarium met zwemmende vissen. Een bekend voorbeeld van videomapping is VJ op de Dom, waarbij de Domtoren met behulp van projectie tot leven werd gebracht.

In een kleinschalige setting ga je aan de slag met eenvoudige stop-motion technieken, tekenen en het maken van kleine animatieobjecten van papier en materiaal dat voor handen is. Ervaring met animatie of digitale beeldbewerking is niet nodig. Wel dienen de deelnemers een laptop mee te nemen. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Inschrijven kan door een mail te sturen naar klub19@cultuur19.nl.

De reeks bestaat uit zes lessen en een eindpresentatie. De zes workshops vinden plaats op donderdag 7, 14 en 28 november, 12 en 19 december tussen 16:00 tot 18:00 uur op De Vrijstaat en op vrijdag 20 december van 16.00 tot 18.00 uur op locatie in Azotod, met aansluitend de eindpresentatie als onderdeel van het KLUB19 jongerenfeest (20.00 – 0.00 uur).

De eerste les op 7 november is een gratis proefles, waarbij iedereen welkom is. Aan het eind van de les beslist de deelnemer of hij of zij wilt mee doen en wordt het volledige cursusbedrag à 30 euro voldaan bij de docent. Er kan niet gepind worden.

Voor een optimale beleving van de website, dient u cookies te accepteren, om zo bijvoorbeeld filmpjes te kunnen afspelen en de twitterfeed te kunnen zien.

Naar de agenda