19 december

Finale Grote Prijs van Leidsche Rijn

leeftijd: Jongeren | Volwassenen

Na twee zinderende voorrondes zijn de kaarten geschud en maken we ons op voor de finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn! Vijf beginnende grootheden zullen het tegen elkaar opnemen in een strijd, die zijn weerga niet zal kennen. Bloed, zweet en tranen zullen vloeien in deze muzikale arena. Kom de bands aanmoedigen en juich jouw favoriet naar de publieksprijs. De jury bekroont de ultieme winnaar met de hoofdprijs, waaronder een opname en bandcoaching van Tim Akkerman!

Artifact

Met hun progressieve rock en metal zetten de jongens van Artifact in voorronde 2 direct de toon. In hun biografie liet de band weten het publiek iets nieuws te willen brengen; muziek die je meeneemt op avontuur. Dit werd meer dan waargemaakt en Artifact pakte de jury dan ook vakkundig in.

 

Blue Stars

Deze meidengroep verraste de jury met hun keuze voor een combinatie van blues en pop. De meiden, die vooralsnog alleen in schoolverband hadden opgetreden, deden het buitengewoon tijdens de eerste voorronde. Hun muzikaliteit en samenspel werd beloond met de juryprijs.

 

The Wakeup

Met hun stoere en professionele houding wist deze band het publiek te overtuigen dat zij in de finale thuis horen. The Wakeup levert een duidelijk statement af door hun voorkeur voor het gebruik van backing tracks en gitaareffecten.

 

Legout

Het zeven man sterke Legout verraste jury en publiek door hun bijzonder bandbezetting met trombone en banjo. Hun originele keuze voor Avicii's I'm addicted to you, van oorsprong een dancenummer, oogste veel lof onder de juryleden. Zij kenden Legout dan ook de Wildcard toe.

 

Between The Jars

Deze mannen hebben inmiddels al aardig wat podiumervaring. Tijdens voorronde 2 bewezen zij dat hun nummers ook zonder zang uitstekend overeind blijven, mede dankzij spetterende gitaarsolo's en bijzonder toetsenwerk. Het publiek was overtuigd en stemde de band massaal naar de finale.

Naar de agenda