31 mei

Film in de buurt

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

LAFF jubileum Het Latin American Film Festival (LAFF) bestaat vijf jaar. Speciaal voor deze jubileumeditie gaat het festival de Utrechtse wijken in. De films in de buurten worden vertoond in de open lucht door CosyMo’s Solar Cinema, Nederlands eerste mobiele bioscoop die volledig werkt op zonne-energie. Dus neem je klapstoeltje mee en geniet onder de sterrenhemel gratis van de beste Latijns- Amerikaanse films van het afgelopen jaar.

Vandaag: Verrassingsfilm – de keuze van Klub19

Klub19 is een groep jongeren uit Leidsche Rijn die Leidsche Rijn leuker willen maken voor zichzelf en hun leeftijdgenoten én een duik nemen in de culturele wereld van film, theater, dans, cabaret en muziek.

***

Het Latin American Film Festival vertoont de hoogtepunten van de Latijns-Amerikaanse cinema van het afgelopen jaar. Van 7 t/m 15 mei vindt de 5e editie van het LAFF vindt plaats in en rond het Louis Hartlooper Complex. Tijdens het festival worden dagelijks gratis films in de open lucht vertoond op het Ledig Erf.

LAFF in de buurt wordt georganiseerd in samenwerking met: Cultuur19, De Kersentuin, ’t Groene Sticht, Parnassos, Universiteit Utrecht, Lavus, Houtzaagmolen De Ster, Doenja Dienstverlening, Comeback, MORK en het leefbaarheidsbudget van wijkbureau West, wijkbureau Oost – Noordoost, wijkbureau Zuidwest en wijkbureau Leidsche Rijn.

Provincie Utrecht wil zoveel mogelijk mensen in actie krijgen voor een beter klimaat. Het LAFF als klimaatneutraal filmfestival pakt deze uitdaging aan. Tijdens het festival presenteert de Provincie haar klimaattrailer en een workshop voor klimaatneutrale festivals.

Voor meer informatie over de films in de buurten en het programma van het festival: www.laff.nl of download hier de flyer.

Naar de agenda