19 april

Expositie Kenmerkend Leidsche Rijn

leeftijd: Alle leeftijden

Cultuur19 presenteert vanaf 19 april de expositie Kenmerkend Leidsche Rijn van fotograaf Wijnanda Pijper in de CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten). Tijdens openingstijden van het kunstencentrum zijn de werken te zien op de eerste verdieping.

Wijnanda Pijper maakte de foto’s als onderdeel van het derde en laatste jaar van haar deelname aan fotoschool Statief. “Leidsche Rijn heeft hele kenmerkende plekken. Als je de foto’s ziet en je kent Leidsche Rijn, weet je vaak meteen waar het is. Deze gebouwen of openbare ruimten onderscheiden zich echt van andere wijken in de stad”. Wijnanda heeft bewust gekozen niet alleen overdag te fotograferen maar ook ’s avonds. “In daglicht ziet een plek er vaak heel anders uit dan ’s avonds. Er zijn veel sfeervolle plekken in Leidsche Rijn”.

Cultuur19 wil met de expositie lokale kunstenaars steunen en een podium bieden voor hun werk. Vanaf juni is in De Zandweg De Meern een andere expositie van Wijnanda te zien, waarin natuurfoto’s centraal staan.

De expositie is te zien van 19 april tot en met 28 mei, 1e verdieping CultuurCampus, Burchtpoort 5 in Vleuten.

Tijdens openingstijden van de CultuurCampus: van maandag t/m vrijdag van 16.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Schoolvakanties en feestdagen gesloten. Kijk voor meer info op de website www.wijnandafotografeert.nl of www.cultuur19.nl.

Naar de agenda