14 januari

Duik in het Zand


 

Op zondag 14 januari trapt Cultuur19 traditiegetrouw het nieuwe jaar af met Duik in het Zand in Brede School Het Zand. Een knus binnenfestival voor de koude dagen met een programma voor alle leeftijden.

Op het podium in de Hortus vind je swingende live optredens van De Flageolettes en muziek van kinder-DJ’s Hitjes. Tussen de voorstellingen door krijg je korte voorproefjes van workshops elders in het pand te zien.

Een greep uit het programma:

Het Koor en Orkest van de Brede School Het Zand o.l.v. Jeroen Schipper

Het orkest en het zangkoor De Zandzingers van Brede School Het Zand (bestaand uit leerlingen van de Montessorischool Arcade en OBS Het Zand) én het seniorenkoor De Componist uit Leidsche Rijn verzorgt het Brede School Het Zand orkest een heus optreden om 15.15 – 15.45 uur in de theaterzaal. Het orkest, , bespeelt gitaren, violen, drums, trommels en piano's. Hierbij worden ze bijgestaan door Jeroen Schipper (van oa www.daarkomtdeboegieman.nl). Thema: Vrede.

Dreumeland

Dreumeland verzorgt al jaren leuke lessen tijdens de Duik. Zo ook dit jaar weer! Kom een lesje kinderyoga of peuterdans volgen op 14 januari.

12:00 babypret (baby 3-7 mnd)
13:00 kinderyoga (4-12 jaar)
14:00 kinderyoga (4-12 jaar)
15:00 peuterdans  (2-4 jaar)
16:00 peuterdans (2-4 jaar)

Dans Atelier 42 en DC 1 II High

Dans Atelier 42 en DC 1 II High, allebei in handen van choreograaf Minke Elisa Brands, laten eerst een korte impressie zien van de dansvoorstelling Parade Paden die tijdens de dansdonderdag op 18 januari in Podium Hoge Woerd zal staan. Daarop volgt een in kijkje in wat er momenteel gemaakt wordt bij Dans Atelier 42. Aansluitend mag je in een workshop zelf dansen (vanaf 7 jaar).

Utrechts Centrum voor de Kunsten

Dansworkshop 8-12 jaar: Klassiek en street combi dans
13.30 – 14.00 Klassiek workshops
14.00 – 14.30 Streetdance workshop
14.30 – 14.45 Demo jonge cursisten UCK

Theaterworkshop
15.00 – 15.30 4-8 jaar
15.30 – 16.00 8-12 jaar

Knutsel je eigen instrument en speel mee in het afval orkest
13.00 – 16.00 doorlopend knutselen

X-Groove Factory

De nieuwe streetdancegroep van X-Groove Factory is aanwezig voor een spetterend optreden.

Workshop Kinderen Ouders Zingen

Voorproefje van een bijzonder community art zangproject van de Operamakers, dat is neergestreken in Leidsche Rijn. Onder het motto "ik leen je mijn stem, dus leen mij jouw oren" laat KOZ  volwassenen en kinderen samen zingen. Iedereen is welkom om mee te zingen met muziek uit alle windstreken en een lied speciaal geschreven voor KOZ ‘Ik geef je mijn stem’. Meer informatie (vanaf dec): www.operamakers.nl/KOZ.

Linedance

Linedance is gezellig dansen in groepsverband op Country Muziek. Happy Feet Dancers geven tijdens de Duik een workshop.

Color Koosje

Schrijf een kleurrijke nieuwjaarswens voor een ander en krijg er een gekleurde kuif voor terug.

De Maakplaats

In dit creatief lab maak je zelf de wonderlijkste dingen. Cultuur19 zet de tijd heel even stil, zodat jij je verbeeldingskracht aan het werk kan zetten. Thema: Winterse Wereld van papier.

Kleurexplosie & Granny's Breihoek &Tekeningen-expo

Bij de Kleurexplosie van Joyce Stienstra kun je lekker kleuren, tekenen of een vlog maken met Floortje. In Granny's Breihoek vind je Ineke en enkele ervaren breisters, die jou met veel plezier laten aanhaken. En vergaap je aan de mooie tekeningen van de kinderen, die tekenles hebben gevolgd bij Parvin.

Appelmoes maken (voor kinderen)
door Johanneke van Saartje BSO ’t Zand.

Sport en beweging
Leef je uit in het sport-/spelcircuit in de gymzaal.

Eten & drinken
Heerlijke koffie om even op adem te komen, professioneel gezet door Koffie K'tje.
Of neem een hap van een broodje gezond.

Presentatie podiumprogramma is in handen van Marjolein Hüskes.
Naar de agenda