15 januari

Duik in het Zand


Ieder jaar luiden we op deze bijzondere Culturele Zondag het jaar in met een bruisend programma vol culturele optredens en activiteiten. Hiervoor opent Brede School het Zand de deuren en iedereen van jong tot oud is welkom!

De Duik in het Zand geeft van 12.00-17.00 uur een voorproefje van dat wat het nieuwe jaar te bieden heeft. Er zijn optredens van de band Morning Daze en van Vocal Arts Academy. Kinderen kunnen doorlopend aan de slag in De Maakplaats, de creatieve plek waar kinderen onder leiding van beeldend kunstenaar Anton Klein hun eigen smiley ontwerpen.

Er is een optreden van het Brede School Koor en Orkest onder leiding van Jeroen Schipper en er wordt gebreid in Granny's Breihoek. DansAtelier 42 geeft een dansworkshop en VV De Meern organiseert een sportactiviteit. Natuurlijk is de bar geopend.

Het programma wordt mogelijk gemaakt door Cultuur19 en DOENJA Dienstverlening.

Greep uit het programma:

Morning Daze (AL)

Morning Daze is een Utrechtse band die sinds 2014 bestaat. In hun soulvolle popliedjes koppelen ze een lichtvoetige feelgood-vibe aan een folky, semi-akoestische sound.

Granny's Breihoek (6+)

De Granny’s leren je onder het genot van een kopje thee alles over insteken, doorhalen en af laten glijden. Brei, haak, knoop of vlecht een warme sjaal nu de winter komt! De Breihoek wordt ondersteund door DOENJA Dienstverlening.

Duik in het Toekomst van Hertatouille Theater (AL)

Kom aan tafel bij La Madame Antoilette en duik samen in jouw toekomst van 2017!
Naast haar verstand van toiletspray's, wc rollen, gouden oorbellen en tegeltjeswijsheden, heeft zij zich in haar andere gave, die van het voelen van de toekomst, verdiept. Warme handen, glazen bol, dromen, regenboogkleuren en een vleugje toiletspray: welke toekomstduik ga jij maken?

Popkoorzang voor volwassenen (15+)

In deze workshop van de Vocal Arts Academy ga je aan de slag met meerstemmige popliedjes. Je leert omgaan met harmonieën, intonatie en elkaar aanvoelen binnen een groep en dit alles onder leiding van een gedreven en professionele vocal coach.

Theehoek ‘Duizend-en-een-nacht’ (AL)

In het veilinggebied wonen enkele vluchtelingengezinnen van Syrische komaf. Ten behoeve van de snelle integratie van deze bewoners in Leidsche Rijn is het Taalcafé opgericht. De bewoners willen graag kennismaken en heten iedereen welkom in de Theehoek voor muziek, toneel en meer. Taalcafé wordt ondersteund door DOENJA Dienstverlening.

Workshop De Maakplaats van Anton Klein (6+)

Anton Klein is een lokale beroemdheid door al zijn verschillende kunst- en techniekcursussen in Brede School Het Zand. Samen met Cultuur19 ontwikkelde hij de Maakplaats, voor kinderen die graag hun creatieve handjes laten wapperen. In deze Maakplaats gaan we met een grote berg materiaal op zoek naar het gezichtje dat het best weerspiegelt hoe je je voelt.

VV De Meern

Sportieve activiteit inde gymzaal

Eten&drinken

Heerlijke koffie om even op adem te komen, professioneel gezet door CasaBarista.

 

Naar de agenda