15 januari

Duik in Het Zand

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Duik in het zand, foto Erik Meijers

Eerste Culturele Zondag 2012

Op zondag 15 januari vindt in Brede School het Zand weer een nieuwe editie van de Duik in het Zand plaats. Deze zondag symboliseert traditiegetrouw de culturele start van het nieuwe kalenderjaar. Uiteraard wordt er op de Duik in het Zand ook dit jaar een voorproefje gegeven van de cursussen en activiteiten die in Leidsche Rijn te doen zullen zijn in 2012. Onder het genot van een hapje en een drankje geniet je tussen 12.30 en 16.30 uur van live muziek, beeldende kunstworkshops, dans, fotografie en meer!

UPDATE 15 jan 2012

De Duik van dit jaar zit er weer op! Alle bezoekers en samenwerkingspartners bedankt voor een leuke dag. De Duik heeft dit jaar ruim 350 bezoekers getrokken en daar zijn we best trots op. De foto’s zullen in de komende dagen online worden gezet. Wil je op de hoogte blijven van ons programma, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

UPDATE: 10 jan 2012

We zijn heel trots dat we mogen aankondigen dat pianist Christiaan Kuyvenhoven (winnaar Liszt Concours 2005) om 12.00 uur een concert mèt inleiding geeft in Brede School Het Zand. Vandaar trekt Kuyvenhoven de wijk in om diverse huiskamerconcerten te geven. Wil je een concert-aan-huis van deze bijzondere pianist? Meld je aan via deze site.

——-

Tijdens deze duik is er genoeg te doen en vooral genoeg te kiezen! Het thema van de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik A of B is ‘keuzes maken’. Daarom schotelt Cultuur19 bezoekers van Brede School Het Zand een zeer divers keuzemenu voor met voor ieder wat wils.

En wie niet kan kiezen, kan zich melden bij de Culturele Keuzebalie voor een heus Kiesconsult. Union Salsa laat je vanaf 14.30 uur swingen met een wervelende workshop salsa en bachata. Wie zijn heupen durft los te gooien, kan zich na afloop onmiddellijk aanmelden voor de cursus. De Shakin’ Pelicans maken muziek waar mensen vrolijk van worden. Met nummers van onder andere de Beatles, Johnny Cash en Elvis maar ook met eigen werk krijgen ze ieder uur de voetjes van de vloer in de foyer.

Er kraakt een deur, er klinkt een stem, je hoort muziek… Al je zintuigen worden geprikkeld tijdens deze middag. Werk samen met het UCK aan het mooie hoorspel en het grote gedicht. Het Utrechts Centrum voor de Kunsten biedt muziekcursussen aan op Brede School Het Zand. Daarnaast werken wij samen met Saartje Kinderopvang om tijdens BSO-uren een gevarieerd cursusaanbod neer te zetten.

In de hortus is een fotoexpositie te zien van de Cultuur19 Fotopool, de vrijwillige fotografen, die de activiteiten van Cultuur19 op de gevoelige plaat vastleggen. Kinderen mogen zelf hun eigen foto toevoegen aan de fotoexpo en de jury kiest hieruit een winnaar.

En verder….een workshop samba percussie door Samba Sabor, stembevrijding door Atelier la Luna , kinderyoga door Kleurenfontein, workshop Boltaartjes versieren door Uitdeoven.nl, workshop Haarvlechtkunst door Oyibo.nl, beeldende kunstworkshops voor kinderen door Wunderle, workshop Bordspellen maken door FableSmith en koffie en taart om te smullen van Mevrouw Bakker.

Programmafolder Duik in het Zand

Natuurlijk is er op deze culturele zondag nog veel meer te kiezen. Het hele programma is te lezen in onze programmafolder. Of download de printversie. Waar ga jij voor kiezen op 15 januari?

De bar is natuurlijk weer geopend voor een lekker hapje en een drankje. Entree is geheel gratis. Duik in het Zand vindt plaats in Brede School Het Zand (Pauwoogvlinder 20, 3544 DB Utrecht) en is een onderdeel van de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik A of B. Voor vragen over de Duik in Het Zand kun je mailen naar: info@cultuur19.nl.

Naar de agenda