09 januari

Duik in het Zand

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Duik in het Zand

Brede School het Zand barst ook het komende jaar bijna uit haar voegen van de creatieve activiteiten!

De bewoners laten zich graag aan u zien tijdens Duik in het Zand: van salsa tot samba en van Biodanza tot beeldende kunst. En er is meer: want het bijzondere gebouw bestaat vijf jaar, dus dat gaan we vieren. Met muziek van De Compaenen en taartworkshops voor kinderen!

Programma

Muzikaal optreden De Compaenen
alle leeftijden
Ongedwongen akoestische sfeermakers brengen muziekstijlen variërend van de jaren ’50 tot de jaren ’90, met contrabas, gitaar, saxofoon, lichte percussie en meerstemmige zang. Evergreens, sixties, latin, een likje Rock ‘n Roll en lang vergeten deuntjes. Met hun enthousiasme en muziek brengen zij iedereen in hogere sferen.

Salsaworkshops
Union salsa
voor kinderen (6-12 jaar) en voor volwassenen
Maak kennis met de gezellige, tropische dansritmes van Latijns-Amerika: Salsa! Salsa is vurig, vol passie, vrolijk en sociaal. Salsa dans je met gevoel en een glimlach. Proef de sfeer van Latijns Amerika!

Presentatie en workshop percussie
Samba Sabor!
alle leeftijden
Kom luisteren naar de opzwepende trommelslagen van Samba Sabor en…doe mee! “We brengen tropische sferen, de volumeknop gaat op maximum en de heupen gaan los! Ons enthousiasme en interactie met het publiek leiden gegarandeerd tot spontane intermezzo’s.”
Meer info: www.sambasabor.nl

Expositie en kinderkunstworkshop
Manja Eland
alle leeftijden
Manja Eland is beeldend kunstenaar. Ze bouwt haar beelden op de overheadprojector en maakt daar foto’s van. Ze is steeds op zoek naar verschillende materialen, en nieuwe grijstinten. Want rafelige stof, dik en dun papier, zand en paneermeel, restjes plastic of een grasspriet hebben allemaal hun eigen schaduw en textuur.
Meer info: www.manjaeland.nl

Taartenworkshops
Inès Schaftenaar
4-12 jaar
Zou jij ook wel eens iets van marsepein willen maken? Deze mini-workshop met een cupcake is dan een goede eerste stap! Samen maken we een zeedierencupcake die je natuurlijk mee naar huis mag nemen om lekker op te smikkelen. Jummie!
Meer info: www.uitdeoven.nl

Biodanza
volwassenen
Bij Biodanza doe je geen danspasjes maar laat je je raken door de muziek en met dit gevoel creëer je een dans, jouw dans. Dit zorgt voor een nieuwe verbinding met je lichaam, waardoor je meer zelfvertrouwen en plezier krijgt, meer van het leven kan genieten en volledig in het hier en nu kan zijn.

Expo en kunstige textielworkshop
Linda Rosink
alle leeftijden
Gewapend met textiel en naaimachine maken we samen een wandkleed. Je drukt je zelfgetekende sjabloon op doek. Voor de snelle jelles is er de mogelijkheid tot het printen van een extra exemplaar voor thuis.
Meer info: www.lindarosink.nl

Duik in het Zand fotosessie
Cultuur19 Fotopool
alle leeftijden
De Ultieme Duik in het Zandplaat! Laat je vastleggen op de gevoelige plaat in een wel heel verrassende omgeving. En natuurlijk neem je het resultaat direct mee naar huis.

Workshops peuterdans
Dreumeland
kinderen 2-4 jaar
Kom lekker swingen bij de peuterdansworkshop van Dreumeland! We gaan lekker veel bewegen en dansen. Zo beelden we de ene keer een liedje uit (dieren) en bij het andere liedje gebruiken we weer materiaal (danslint, instrumentje).
Meer info: www.dreumeland.nl

Musicalworkshops
Cyrelle Failé van het UCK
voor kinderen 4-6 jaar en 7+
Een echte doe-workshop voor als je  graag toneelspeelt, zingt en beweegt. Ben jij één en al energie? Dan is dit een echte aanrader!
Meer info: www.uck.nl

Hockeyclinic
Fadime Hodes van Fletiomare
voor kinderen vanaf 5 jaar
Doe mee met deze speelse en enerverende clinic en leer de eerste beginselen van hockey.

Rondleiding
Brede School Het Zand is jarig! Dit icoon van de wijk won in 2007 de Rietveldprijs. Altijd dit bijzondere gebouw al eens nader willen bekijken? Dan is dit uw kans voor een rondleiding.

Informatiestands
Lekker snuffelen door het aanbod van DOENJA, Cultuur19 en UitinLeidscheRijn.nl

Foyer
Neem een lekkere verse fruitshake om het jaar gezond mee te beginnen en smul van de heerlijke taarten van Uit de oven uit Leidsche Rijn.

Naar de agenda