07 september

De Grote Sprong

leeftijd: Kinderen

15 jaar LRF!

Op zondag 7 september tussen 12.30 en 18.00 uur organiseert Cultuur19 de feestelijke vijftiende editie van het Leidsche Rijn Festival. Te midden van het prachtige groen, op het evenemententerrein van het Máximapark, verrijst een speelse wereld vol theater- en muziekvoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar. Alle programmaonderdelen draaien deze keer om het thema 'De Grote Sprong'.

De Grote Sprong staat voor de enorme groeispurt, die het festival sinds  zijn ontstaan heeft gemaakt. Van een straatfeest voor de bewoners van de eerste huizen in de VINEX-wijk is het festival inmiddels uitgegroeid tot een cultuurfestival voor kinderen, dat wordt vergeleken met De Parade.
In het programma komt het thema volop terug. Met voorstellingen, workshops en activiteiten, die je letterlijk in beweging brengen of juist figuurlijk, wanneer je wegdroomt en een gedachtesprong naar een fantasiewereld maakt. Op het programma staat onder meer de muzikale, acrobatische act Tres Locos, kunst- en vliegspektakel van Flop&Fly, een bus vol dromen met De Grote Reis, de nostalgische artiesten van Cirque Moustache en ga zo maar door.
In de komende weken wordt meer programma bekend gemaakt via de website www.leidscherijnfestival.nl

Vanwege de lustrumviering is het festival dit jaar gratis toegankelijk. Organisator Cultuur19 is trots, dat er ook in woelige tijden zo'n mooi programma neer kon worden gezet. “Het Leidsche Rijn Festival is een festival waarbij de verbeeldingskracht van kinderen wordt geprikkeld en kinderen  worden uitgedaagd om zelf creatief te worden. Daar zijn we ook dit jaar gelukkig weer volop in geslaagd”, aldus programmeur Leonie Langenhuijsen.

Vrijwilligerswerk
Het festival is nog op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten bij de bar, techniek, catering, stagemanagement, kassa/muntverkoop, parkeerbeheer, kinderactiviteiten, informatiebalie en meer.
Wie actieve mede-inwoners van Leidsche Rijn wil leren kennen, eens wil proeven aan het werk achter de schermen van een festival of gewoon op zoek is naar een gezellige dag, kan vrijwilliger worden op het festival. Uiteraard zorgt het festival voor eten en drinken gedurende de dag en krijg je het exclusieve festivalshirt cadeau.
Stuur zo snel mogelijk, maar vóór 21 augustus een mailtje met je naam en eventueel een functievoorkeur naar Amélia Groen (vrijwilligerscoördinator), a.groen@cultuur19.nl of bel met 030 6703122.

Het Leidsche Rijn Festival wordt gehouden op het Evenemententerrein van het Máximapark (Europaweg 26, Vleuten).

Meer informatie: www.leidscherijnfestival.nl

Naar de agenda