25 mei

Dag van Natuur en Cultuur 2016

leeftijd: Kinderen

Dag van Natuur en Cultuur viert lustrum Brede School Het Zand

Brede School Het Zand bestaat dit jaar 10 jaar en in die tijd hebben vele duizenden mensen hun voetsporen achtergelaten in en rondom het gebouw. De Dag van Natuur en Cultuur viert het lustrum op 25 mei met een programma vol optredens en activiteiten rondom het thema 'Sporen in Het Zand'.

Tussen 12.30 en 15:00 uur is iedereen welkom om te genieten van optredens van onder andere de band Mooi Weer op Straat en het Orkest van de Brede School en koor De Zandzingers onder leiding van Jeroen Schippers.

Programma
De middag wordt feestelijk gevuld met theatrale optredens en workshops zoals zandsculpturen maken, een foto-expositie en nog veel meer. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden.

Voor de allerkleinsten speelt Malou van Sluis de voorstelling We hebben er een geitje bij (2+), gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2016. Met Anton Klein bouwen de kinderen samen aan Takkenbouwsel, een kunstwerk van touw, textielgaren, woldraad en lint. Onder leiding van kunstenares Heike Wähner en Elsbeth Carp wordt een kunstwerk voor de toekomst gemaakt. Je kunt kijken naar de voorstelling Sporen van Geluk van Hertatouille Theater of meedoen met de Spoortocht. De workshop van Wunderle laat je tekenen met licht en zand met als resultaat een tijdelijk kunstwerk. Ook Museum Hoge Woerd, Jansen & Jansen, Utrecht Natuurlijk, Saartje Kinderopvang en natuurlijk de Kinderraad o.l.v. DOENJA Dienstverlening organiseren leuke activiteiten.

Schaapskooi
Ook de Schaapskooi naast de Brede School is een bezoekje meer dan waard. De schaapsscheerder komt langs en er zijn viltworkshops en demonstraties wol spinnen.

Hapjes
Voor een picknick wordt het misschien net iets te koud, maar er zijn allerlei lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar, verzorgd door Lunaworx. Bij de DOENJAkraam vind je naast koffie en thee ook Turkse pizza's. Je kunt zelf Marokkaanse hapjes maken of een heerlijke feesttaart.

Sport
Wie lekker wil bewegen kan meedoen aan de voetbalinstuif in de gymzaal en zoekt Harten voor Sport even op.

Overig
De Reporters van de Brede School struinen het terrein af, op zoek naar bijzondere gebeurtenissen tijdens de middag.
 

Het programma duurt van 12.30 tot 15.00 en is gratis toegankelijk. Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht. Meer informatie over de Brede School vind je op www.bredeschoolhetzand.nl.

De Dag van Natuur en Cultuur19 wordt georganiseerd door Cultuur19, DOENJA Dienstverlening, Saartje Kinderopvang, Montessorischool Arcade, OBS Het Zand en Spelenderwijs Utrecht. Met medewerking van Steede Hoge Woerd/Utrecht Natuurlijk, Schaapskooi Park Groot Zandveld en Kinderparadijs Jansen & Jansen. Mede mogelijk gemaakt door bijdragen uit het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en van Brede School Utrecht en door sponsoring van van Wijk uit Nieuwegein.

 

Naar de agenda