25 november

Concert De Buurtband

leeftijd: Alle leeftijden

Eerste optreden van De Buurtband Parkwijk Leidsche Rijn

Kom zaterdag naar het eerste optreden van de Buurtband Parkwijk! Dit jaar ging deze Buurtband van start in buurtcentrum Bij de Buren. De Buurtband is een groot, divers & vrolijk muziekproject voor iedereen. Doe Mee, speel mee op bijzondere, makkelijk te spelen instrumenten.

De Buurtband is een project van Fort van de Verbeelding in samenwerking met DOCK en Cultuur19.

De BuurtBand

De BuurtBand is een groot, divers, vrolijk & toegankelijk muziekparticipatieproject voor deelnemers met en zonder een beperking. Er wordt o.a. gespeeld op laagdrempelige Fort van de Verbeelding-instrumenten als Batphones (grote gestemde pvc-buizen) en schellenbomen. Deelnemers die een eigen instrument bespelen kunnen die meenemen, wij zorgen voor partijtjes of meespeelfragmenten.

Via partners in het land worden – naast buurtbewoners – mensen met kwetsbaarheid zoals een (licht) verstandelijke beperking betrokken. Het resultaat zijn enorm veelkleurige, divers samengestelde buurtorkesten op openbare buurtlocaties. Het project wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSB Fonds, Fonds 1818 en de gemeente Utrecht.

Naar de agenda