08 november

Close Watch

leeftijd: Jongeren | Volwassenen

close


Op 8 november, in het Niemandsland tussen het oude en het nieuwe festivalseizoen, vindt in Utrecht een bijzonder, nieuw festival plaats: Close Watch met optredens van o.a. Jochen Arbeit (van Einstürzende Neubauten)!

Een intiem, winters evenement waar bezoekers onder het genot van heerlijk verantwoord eten en bijzondere biologische dranken kunnen kijken en luisteren naar muziek, theater, film en beeldende kunst.

Het muziekprogramma van Close Watch biedt een warme, kleurige lappendeken van opzwepende rock, bluegrass, melancholische pop, klassieke muziek, jazz en bijzondere samenwerkingen uit Nederland, Duitsland, Noorwegen en Vlaanderen.

Close Watch festival vindt plaats in het groene Niemandsland tussen Utrecht en Leidsche Rijn in de Paper Dome en de naastgelegen monumentale boerderij Hofstede Terweide.
In de Paper Dome zie je optredens van The Violent Years, The Bluegrass Boogiemen, The Stilettos, Pondertone en een performance die maar een keer te zien is in Nederland van Jochen Arbeit (van Einstürzende Neubauten) met Admiral Freebee.

Tussen de bands door wordt heerlijke muziek gedraaid door DJ Candyboy en Papa Joe (pipesmoking soul & toothbreaking country (from two dusty dudes)) en DJ’s Jack & Paddymac (draaien alles waar een gat in zit). Het hoofdprogramma wordt afgesloten door Madensuyu en de natrap krijg je van Krampfhaft.

Op het Barnstage in de oude hooiberg zullen Funny Trees Bookings en SJU jazzpodium showcases verzorgen, met als klap op de vuurpijl een optreden van Han Bennink en Mary Oliver. Daarnaast kun je in de Stables genieten van lekkere hapjes, (warme) drankjes, een diner musicante, een installatie van Uli Kürner, interactieve theatrale acts van metDressing, livestreams van Badkamersessies en nog veel meer. Kortom: een festival waar je bij moet zijn!

De capaciteit is klein, dus koop snel je kaartje! Vanaf zondag 4 oktober kun je terecht bij Plato Utrecht en vanaf 7 oktober ook bij VVV Utrecht.

Kijk voor het actuele programma en alle andere informatie op www.closewatchfestival.nl

Naar de agenda