28 december

Carnaval der Dieren

leeftijd: Kinderen | Volwassenen

Orkest van Utrecht speelt het Carnaval der Dieren

’s Avonds, wanneer alle mensen thuis zitten achter de buis, komen de dieren bijeen op een grote plek in het bos. Er wordt feest gevierd. Wat een vreugde! Maar er blijkt iets mis te zijn: de kroon van de koning is weg! Dat is een ramp, want zonder kroon kan er geen feest worden gevierd. Iedereen zal dus op zoek moeten naar de kroon, alle dieren in het bos: de olifant, de kangoeroes, leeuw en schildpadden en vele andere. We maken kennis met hen allemaal, omlijst door de prachtige muziek van Camille Saint-Saëns.

Verteller Pim de Mare brengt in zijn verhaal vol grapjes en woordspelingen, ondersteund door beelden, de dieren tot leven. In de verschillende muziekstukjes, gespeeld door een heus orkest en twee pianisten, herken je moeiteloos de karakters van ieder dier. Een prachtige en leerzame voorstelling!

Wim Verschuren (17 jaar, piano) heeft les van Kamilla Bystrova, docente van de Jong Talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en van Stéphane De May, hoofdvakdocent piano aan het Codarts Conservatorium van Rotterdam. Wim won prijzen op meerdere concoursen zoals het Prinses Christina Concours en het Young Piano Festival.

Ruben Plazier (1998) begon op zijn zesde met piano spelen. Hij volgde lessen en masterclass van o.a. Wibi Soerjadi, Ardjoena Soerjadi, Martin Vojtísek, Jan Dobrzelewski, Stéphane de May, Amelia Santoso, Selen Apeydin. Op dit moment volgt hij zijn lessen aan het conservatorium van Rotterdam bij Stéphane de May.

 


 

Naar de agenda