24 augustus

Camping Beyond – 12 t/m 15 jaar

leeftijd: Kinderen | Jongeren

Camping Beyond2
Beyond, het kunstprogramma voor Leidsche Rijn, organiseert deze zomer twee kampweken voor kinderen uit de wijk. De week van 17 tot en met 21 augustus 2009 is gericht op kinderen van 7 tot 12 jaar; van 24 tot en met 28 augustus kunnen kinderen van 12 tot 15 jaar terecht. Camping Beyond vindt plaats aan de Hogeweide in Leidsche Rijn, bij tentoonstellingspaviljoen Het Gebouw en Theater de Paperdome. Het zomerkamp maakt deel uit van het educatieve programma rond het beeldenpark in het Leidsche Rijn Park, waarmee Beyond in september haar bestaan afsluit. Tijdens Camping Beyond bouwen kinderen onder begeleiding van kunstvakdocenten hun eigen beeldentuin. In vereenvoudigde vorm maken de kinderen het proces door dat ook de kunstenaars van het echte beeldenpark hebben doorlopen. De tijdelijke kinderbeeldentuin wordt in september tegelijk met het ‘echte’ beeldenpark geopend. De inschrijving voor deze bijzondere zomerweken is gestart.

Programma
Camping Beyond is vijf dagen bouwen, klussen, kamperen en genieten. De kinderen verblijven op een bijzonder plekje in hun eigen wijk tijdelijk in een geheel andere wereld. Het programma wordt uiteraard aangepast aan de leeftijdsgroep. Zo komen er voor de jongere leeftijdsgroep circusartiesten en muzikanten; in de tweede week is er film, een gps speurtocht en muziek bij het kampvuur. Natuurlijk staat ook een bezoek aan het ‘grote’ beeldenpark op het programma, waar internationaal vermaarde kunstenaars werken aan hun sculptuur.
Naast Camping Beyond heeft het educatieve programma rond het beeldenpark ook een maquetteproject, dat aangeboden wordt aan alle organisaties voor buitenschoolse opvang in Leidsche Rijn.

Camping Beyond vindt straks plaats op een vreemd stukje land. Een oude boerderij naast een kunstgebouw, een braakliggend terrein naast een grote lege schuur. We gebruiken het allemaal om in te eten, te relaxen en te werken. Slapen doen we in tenten. De belangrijkste klus van de week is het maken van drie megakunstwerken voor een eigen beeldentuin, dus of je nu kunstzinnig of gewoon handig bent, iedereen mag meedoen. Voor inspiratie en ontspanning kijken we naar films, gaan we met een gps speurtocht op zoek naar vreemde vinexplekken, hangen we met muziek bij het kampvuur en houden een kunstcocktailparty (alcoholvrij).

Beeldenpark
Het beeldenpark dat Beyond realiseert in het Leidsche Rijn Park bestaat uit zeven imposante kunstwerken van internationaal vermaarde kunstenaars. Het is het ‘afscheidscadeau’ van het meerjarige kunstprogramma BEYOND Leidsche Rijn. Kunstenaars William Speakman (NL), Daniel Roth (DE), Mathilde ter Heijne (NL), Fernando Sanchez Castillo (SP), Rob Voerman (NL), Lucas Lenglet (NL) en Zilvinas Landzbergas (LT) maken allen een werk. –zie bijgevoegde plattegrond voor de locaties- De sculpturen dragen bij aan de (inter)nationale allure van het Leidsche Rijn Park, passend bij de ambities van hoofdontwerper Adriaan Geuze en het Projectbureau Leidsche Rijn. Door middel van het educatieve project, maar ook op andere manieren, wil Beyond bewoners van Leidsche Rijn betrekken bij de totstandkoming van de sculpturen. Zo is er ook nog een achtste, literair, kunstproject, waarin Leidsche Rijn en haar bewoners centraal staan. Schrijver Arnon Grunberg zal van 13 tot en met 21 juni in Leidsche Rijn verblijven. Hij logeert bij bewoners op vier verschillende adressen. Dagelijks publiceert hij hierover een column in NRC Handelsblad. Beyond publiceert deze columns in een boekje.

Meer informatie en/of opgeven, via www.beyondutrecht.nl of 030-2867100 (bereikbaar op dinsdag en donderdag)

Naar de agenda