12 maart

Bezoek het Observatorium

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Vanaf het begin van 2013 is het beeldend kunstwerk van Lucas Lenglet nabij de Bosspeeltuin in het Máximapark elke laatste zondag van de maand open geweest voor publiek. Vanaf half 2014 zal de toren openbaar toegankelijk zijn. Tot die tijd zal Cultuur19 elke tweede woensdagmiddag én de laatste zondagmiddag het Observatorium openen voor beklimming, mits de weersomstandigheden het toelaten. Actuele informatie over het al dan niet toegankelijk zijn van de toren kun je terugvinden in de twitter-feed rechtsonder (cookies accepteren).

De toren is niet toegankelijk voor kinderen tot 4 jaar, kinderen van 4 tot 18 jaar mogen naar boven alléén onder begeleiding van een volwassene en is er altijd toezicht bij door twee medewerkers van Cultuur19.

Het Observatorium van Lucas Lenglet maakt, door een ingenieuze ingreep, een eindeloze wandeling mogelijk. Tijdens deze wandeling verandert de locatie van de bezoeker hemelsbreed gezien nauwelijks: een pad leidt hem/haar door een ranke toren van veertien meter hoogte tot boven de (toekomstige) bomen waarna die als vanzelf de weg naar beneden vervolgt. De toren is opgebouwd uit aan elkaar geschakelde, spiraalvormige cirkels. De buitenkant bestaat uit gebogen spijlen die op den duur met klimplanten overwoekerd zal raken. Het werk van Lenglet is begin februari 2009 door de inwoners van Leidsche Rijn gekozen uit drie ontwerpen voor een interactieve sculptuur op het speelterrein in het Máximapark.

Wilt u het Observatorium op een andere moment bezoeken, dat kan!
Klik hier voor meer informatie.

Meer weten over het Observatorium en de andere beelden in het Máximapark? Kijk op www.zingendebeelden.nl en www.cultuur19.nl.

Naar de agenda