24 november

Bezoek het Observatorium

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Met ingang van het nieuwe jaar (2013) zal het beeldend kunstwerk van Lucas Lenglet nabij de Bosspeeltuin in het Máximapark vaker open zijn voor publiek. De toren zal elke laatste zondagmiddag van de maand te beklimmen zijn tussen 12.00 uur en 17.00 uur, mits de weersomstandigheden het toelaten. Actuele informatie over het al dan niet toegankelijk zijn van de toren kun je terugvinden in de twitter-feed rechtsonder.

De toren is niet toegankelijk voor kinderen tot 4 jaar, kinderen van 4 tot 16 jaar mogen naar boven alléén onder begeleiding van een volwassene en is er altijd toezicht bij door twee medewerkers van Cultuur19.nl.

Het Observatorium van Lucas Lenglet maakt, door een ingenieuze ingreep, een eindeloze wandeling mogelijk. Tijdens deze wandeling verandert de locatie van de bezoeker hemelsbreed gezien nauwelijks: een pad leidt hem/haar door een ranke toren van veertien meter hoogte tot boven de (toekomstige) bomen waarna die als vanzelf de weg naar beneden vervolgt. De toren is opgebouwd uit aan elkaar geschakelde, spiraalvormige cirkels. De buitenkant bestaat uit gebogen spijlen die op den duur met klimplanten overwoekerd zal raken. Het werk van Lenglet is begin februari 2009 door de inwoners van Leidsche Rijn gekozen uit drie ontwerpen voor een interactieve sculptuur op het speelterrein in het Máximapark.

Wilt u het Observatorium op een andere moment bezoeken, dat kan!
Meer informatie

Meer informatie kijk op www.zingendebeelden.nl en www.cultuur19.nl.

Naar de agenda