01 december

Bennie Stout (met bezoek van sinterklaas)

leeftijd: Kinderen | Jongeren | Volwassenen

Nederland, jaren dertig. Benjamin ‘Bennie’ Stout doet zijn naam eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennies vader moet doorwerken in Spanje om extra geld te verdienen. Dan heeft Bennie nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Want een pakjesavond zonder de complete familie, dat vindt Bennie echt niet kunnen!

Al snel komt Bennie erachter dat dat niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de ‘stoute kinderen’ in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als ‘stout jongetje’ moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

Bij deze film verwachten we hoog bezoek van Sint en zijn Pieten!

Voor een optimale beleving van de website, dient u cookies te accepteren, om zo bijvoorbeeld filmpjes te kunnen afspelen en de twitterfeed te kunnen zien.

Naar de agenda