14 september

Expositie ‘Kleur Bekennen’

leeftijd: Volwassenen

Wat is kunst voor jou? Een realistisch portret, een figuratief landschap, een abstract of suggestief beeld, of al dat maar dan met een knipoog? Is het iets herkenbaars of kijk je meer naar kleur? Raakt het je herinneringen of je passies?

Het Schildergenootschap en Cultuur19 nodigen je uit om te komen kijken naar de expositie ‘Kleur bekennen’. Met de expositie laten de kunstenaars zien hoe persoonlijk en divers ieders blik op kunst is. Dat niet alleen smaak en persoonlijkheid de stijl en uitwerking bepalen. Maar vooral dat verlangens, herinneringen, ervaringen en fantasie zo bepalend zijn voor de creatie die de kunstenaar maakt èn op dat wat jij mooi vindt! Kom je een kijkje nemen en ontdekken wat jou raakt en waarom? Kom jij kleur bekennen?

Het Schildergenootschap

Het Schildergenootschap is een gezelschap van amateurkunstenaars uit de omgeving van Utrecht. Hoe verschillend hun stijl en materiaalkeuze ook is, een ding hebben ze gemeen: de passie voor het schilderen! Van abstract tot hyperrealistisch, van portret tot landschap, en van kleurrijk tot contrastrijk. Wekelijks komen zij samen om vrij te schilderen aan eigen werk. Elkaar inspireren, stimuleren en het delen van kennis staat naast veel gezelligheid bij dit genootschap centraal.

Samen met de CultuurCampus geeft het Schildergenootschap graag meer podium aan de schilderkunst. Om mensen te inspireren, te motiveren en vooral om te laten genieten van iets persoonlijks, iets dat je raakt! Een eerste gesprek in mei dit jaar tussen het Schildergenootschap en de CultuurCampus over gedeelde passies en ambities was de basis voor een mooie en hopelijk ook langdurige samenwerking. En hoewel de eerste expositie amper hangt zijn er alweer plannen voor vervolgprojecten. Houd de nieuwsberichten daarom in de gaten en we zien je ook dan graag weer terug in de Cultuurcampus!

Tijden

Maandag t/m donderdag van 15.30 tot 21.30 uur
Vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur
Schoolvakanties gesloten.

De openingstijden van de CultuurCampus kunnen in voorkomende gevallen afwijken van bovenstaand schema. Wilt u de expo bezoeken, belt u dan voor de zekerheid vooraf naar de Cultuur19 op 030 670 3122.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar Het Schildergenootschap? Neem dan eens een kijkje op Facebook of neem contact op met jvdbree@live.nl / 0641319118.

Naar de agenda