12 januari 2020

Duik in het Zand 2020

leeftijd: Alle leeftijden

Een nieuw jaar, een frisse duik in het nieuwe programma dat je in 2020 in en om Brede School Het Zand kunt verwachten.

Ieder jaar tijdens de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik organiseren DOCK en Cultuur19 een gezellig binnenfestival met optredens, workshops en presentaties voor jong en oud. Heerlijk luisteren naar de muziek van Son Bon Bon of Torres Blues & Oeke Baas, genieten van een dansperformance van Dans Atelier 42 of zelf aan de slag in een creatieve workshop Portretfotografie: je komt het allemaal tegen bij Duik in het Zand!

Kom proeven wat 2020 zoal te bieden heeft voor jong en oud. Entree is gratis.

Meer info: www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand

MET O.A.

Torres Blues & Oeke Baas

Twee muzikale mannen die al vele jaren zowel op straat als op feestjes en dergelijke met muzikale versnaperingen strooien. “We spelen van Berend Botje tot aan Born To Be Wild, van The Beatles tot net geen Beethoven, kortom van alle muzikale markten thuis. We maken graag contact met ons publiek en laten ons ook graag inspireren tot wat ons brengt en waar we zijn!”

www.torresblues.nl

Son BOn BOn

foto Son BOn BOn

Son Bon Bon is Latin kwintet bestaande uit een zangeres, trompettiste, percussie, bas en piano. Een kleine bezetting, maar met met een onverwacht vol geluid. Son Bon Bon heeft een repertoire waar je lekker naar kan luisteren maar ook heerlijk op kan dansen. De bandleden zijn de crème de la crème van de Nederlandse salsa wereld en ze speelden o.a. bij Breda Jazz Festival, Dunya, Cultura Bunta Festival, The Hague Jazz, Theater De Evenaar,  Place D’Ary, NSRT.

Kinderen Ouders Zingen

Foto Jelmer de Haas

Dit schooljaar vindt de derde editie van het project Kinderen Ouders Zingen (KOZ) plaats op Brede School het Zand. Kinderen en ouders zingen samen muziek uit alle windstreken en elk jaar wordt er speciaal voor KOZ een lied geschreven.
Op woensdag 27 mei 2020 zingen de kinderen en ouders van OBS het Zand en Arcade samen op het schoolplein het lied van dit jaar met teksten van leerlingen zelf over natuur en de muziek gecomponeerd door Haytham Safia. In de drie maanden ervoor leren alle kinderen en hun ouders/verzorgers dit lied. Nieuwsgierig naar het nieuwe KOZ-lied? Kom dan luisteren en zing alvast een stukje mee tijdens de workshop voor kinderen en (groot)ouders/verzorgers.

www.kinderenouderszingen.nl

De Maakplaats Portretfotografie – Je Weet Zelf TV (Wil van de Ven)

Tijdens de kennismakingsles van Je Weet Zelf TV ga je samen met fotografe Wil van de Ven aan de slag met de basis van portretfotografie. Hier leer je hoe je van iemand een bijzondere foto kunt maken die écht iets over iemand zegt. Als je dit leuk vindt kun je je opgeven voor de naschoolse lessen, waarbij je de wijk in gaat om mooie portretfoto’s te maken en mensen uit de buurt gaat interviewen. De mooiste portretfoto’s die je maakt tijdens de buitenschoolse lessen, zullen te zien zijn in een expositie (een soort presentatie) op binnenfestival Duik in het Zand op 12 januari!

Jeugdorkest Leidsche Rijn

foto Birgit Schuch

Jeugdorkest Leidsche Rijn opent dit jaar De Duik in  het Hortus. Dit jonge orkest bestaande uit strijkers van 7-12 jaar maakt steeds meer naam in de wijk. Ze speelden al op het CampusFestival, Leidsche Rijn Festival, Duik in het Zand en vele andere lokale evenementen. Het orkest staat onder leiding van Michiel van Vliet en werd opgericht door Cultuur19 en Orkest van Utrecht. Wekelijks repeteren de jonge muzikanten in de CultuurCampus in Vleuterweide.

www.cultuur19.nl en www.orkestvanutrecht.nl

Brede School Koorkest o.l.v. Jeroen Schipper

foto Frank Peek

Het koorkest van Brede School Het Zand laat van zich horen met een aantal liedjes waarbij leerlingen op gitaren, piano, violen en trommels de zang ondersteunen.
Jeroen Schipper (van oa www.daarkomtdeboegieman.nl) is hun begeleider hierbij.

www.daarkomtdeboegieman.nl

Dans Atelier 42

Dans Atelier 42 is al 7 jaar de creatieve kweekvijver voor danstalent. Dans Atelier 42 geeft een korte impressie van wat haar leerlingen met veel plezier leren tijdens de ballet- en moderne danslessen. De leerlingen die je vandaag ziet zijn tussen de 10 en 12 jaar. Aansluitend mag je in een workshop zelf dansen (vanaf 7 jaar).

www.dansatelier42.nl

Dreumeland

foto Dreumeland

In Dreumeland kun je terecht vanaf je zwangerschap en met je baby/dreumes/peuter/kleuter voor leuke lessen op gebied van massage, dans en yoga. Tijdens Duik in het Zand proef je van zwangerschapsyoga, kinderyoga, peuter- en dreumesdans.

www.dreumeland.nl

Turkse pizza’s

Kom smullen van een Turkse pizza gemaakt door Reyhan, vrijwilliger bij Brede School Het Zand en Time to Help. Reyhan zet zich o.a. in voor het Taalcafe en talentactiviteiten in Het Zand.  De opbrengst van de Turkse pizza’s gaat naar Time To Help (weeshuizen in derdewereldlanden).

www.timetohelp.nl

Chinese dans

Ontdek ”Lang Yue”. Onder begeleiding van Lisa, danst de Chinese bewonersgroep elke maandag en zaterdag in Het Zand. Tijdens Duik in het Zand geniet je van hun mooiste optredens.
”Lang Yue” betekent ”blauwe maan”. In het Chinees schrijf je: 兰月.

Knutselen met Salima & Ling

Salima en Ling zijn ouders van leerlingen van OBS Het Zand en Arcade. Tussen 12:00 en 17:00 organiseren zij een creatieve activiteit: een gezamenlijk schilderij maken. Dit schilderij krijgt een mooi plekje in de huiskamer van de wijk.

Mis ook niet:

  • Georgy
  • Koffie K’tje
  • DOCK
  • Wunderle
  • Kleur Explosie
  • Presentator Marjolein
  • …en meer!

 

 

Naar de agenda