12 januari

Duik in het Zand 2020

leeftijd: Alle leeftijden

Een nieuw jaar: een frisse duik in het nieuwe programma dat je in 2020 in en om Brede School Het Zand kunt verwachten.

Ieder jaar organiseren DOCK en Cultuur19 een gezellig binnenfestival met optredens, workshops en presentaties voor jong en oud. Heerlijk luisteren naar de muziek van Son Bon Bon of Torres Blues, genieten van een dansperformance van Dans Atelier 42 of zelf aan de slag in een creatieve workshop Portretfotografie: je komt het allemaal tegen bij Duik in het Zand!

Kom proeven wat 2020 zoal te bieden heeft voor jong en oud. Entree is gratis. Eten en drinken tegen contante betaling.

Bereikbaarheid

Route naar Brede School Het Zand

Programmaschema

Open de printversie (pdf)

Toegankelijkheid

 • invalideparkeerplaats aanwezig op Vogelvlinderweg 54. Zie ook de gemeentekaart.
 • invalidetoilet en lift aanwezig
 • ingang met automatische schuifdeur is breed genoeg voor een rolstoel.
 • voorziening voor slechthorenden niet standaard aanwezig.
 • sommige programma’s zijn ’taal geen probleem’ (some activities are language no problem).

PROGRAMMA

Torres Blues

15:45-16:15 uur podium Hortus
16:30-17:00 uur podium Hortus

Twee muzikale mannen die al vele jaren zowel op straat als op feestjes en dergelijke met muzikale versnaperingen strooien. “We spelen van Berend Botje tot aan Born To Be Wild, van The Beatles tot net geen Beethoven, kortom van alle muzikale markten thuis. We maken graag contact met ons publiek en laten ons ook graag inspireren tot wat ons brengt en waar we zijn!”

www.torresblues.nl

Son Bon Bon

14:30 – 15:15  uur podium Hortus

foto Son BOn BOn

Latin kwintet Son Bon Bon bestaat uit een zangeres, trompettiste, percussie, bas en piano. Een kleine bezetting, maar met een onverwacht vol geluid. Son Bon Bon heeft een repertoire waar je lekker naar kan luisteren maar ook heerlijk op kunt dansen. De bandleden zijn de crème de la crème van de Nederlandse salsa wereld en ze speelden o.a. bij Breda Jazz Festival, Dunya, Cultura Bunta Festival, The Hague Jazz, Theater De Evenaar,  Place D’Ary, NSRT.

Kinderen Ouders Zingen

13.30 – 13.45 uur presentatie podium Hortus
13.45 – 14.15 uur workshop (AL) in Het Honk (2e verdieping)

Foto Jelmer de Haas

Dit schooljaar vindt de derde editie van het project Kinderen Ouders Zingen (KOZ) plaats op Brede School het Zand. Kinderen en ouders zingen samen op muziek uit alle windstreken. Elk jaar wordt er speciaal voor KOZ een lied geschreven; dit jaar met teksten van leerlingen over natuur, op een muziekcompositie van Haytham Safia. Op woensdag 27 mei 2020 zingen de kinderen en ouders van OBS het Zand, Arcade, Saartje en Spelenderwijs Utrecht  samen dit lied tijdens het schoolpleinconcert. Alle kinderen en hun ouders/verzorgers leren dit lied in drie maanden tijd. Nieuwsgierig naar het nieuwe KOZ-lied? Kom dan luisteren en zing alvast een stukje mee tijdens de workshop voor kinderen en (groot)ouders/verzorgers.

www.kinderenouderszingen.nl

Streetdanceoptreden en -workshop PM-Dance

15.30-15.40 uur optreden (9+) in de gymzaal
15.40-16.00 uur workshop in de gymzaal
16:00-16:30 uur workshop in de gymzaal

foto PM Dance

De streetdancegroep 9+ onder leiding van Macy Mulder van PM-Dance laat hun dansmoves zien tijdens een spetterend optreden op verschillende aanstekelijke dansnummers. Daarna kan ieder
tijdens de workshop ook de dansvloer op. In januari starten weer verschillende danscursussen van PM-Dance op de Brede School.

www.pm-dance.nl

De Maakplaats Portretfotografie – Je Weet Zelf TV (Wil van de Ven)

doorlopende instuifworkshop 12.00 – 17.00 uur (AL)

Loop binnen en leer je hoe je van iemand een bijzondere foto kunt maken die écht iets over iemand zegt. Ervaring is niet nodig, enthousiasme des te meer.

Presentatie portretfoto’s wijkbewoners
Tijdens een aantal buitenschoolse lessen hebben een 9-tal kinderen wijkbewoners geïnterviewd en op de foto gezet olv Wil van de Ven van ‘JeWeetZelfTV”. Het reslutaat wordt vandaag vertoond.

Jeugdorkest Leidsche Rijn

12.00-12.20 uur podium Hortus

foto Birgit Schuch

Jeugdorkest Leidsche Rijn opent dit jaar De Duik in de Hortus. Dit jonge orkest bestaat uit strijkers van 7-12 jaar maakt steeds meer naam in de wijk. Ze speelden al op het CampusFestival, Leidsche Rijn Festival, Duik in het Zand en vele andere lokale evenementen. Het orkest staat onder leiding van Michiel van Vliet en werd opgericht door Cultuur19 en Orkest van Utrecht. Wekelijks repeteren de jonge muzikanten in de CultuurCampus in Vleuterweide.

www.cultuur19.nl en www.orkestvanutrecht.nl

Brede School Koorkest o.l.v. Jeroen Schipper

12.15- 12.30 uur podium Hortus

foto Frank Peek

Het koorkest van Brede School Het Zand laat van zich horen met een aantal liedjes. Leerlingen op piano, viool, dwarsfluit, trompet, elektrische piano en gitaren ondersteunen de zang. Jeroen Schipper (van oa www.daarkomtdeboegieman.nl) is hun begeleider hierbij.

www.daarkomtdeboegieman.nl

Dans Atelier 42

12:30-13:15       15 min ballet-, 15 min moderne dansoptreden en 15 min workshop in de Theaterzaal
14:00-14:45       15 min ballet-, 15 min moderne dansoptreden en 15 min workshop in de Theaterzaal

Dans Atelier 42 is al 7 jaar de creatieve kweekvijver voor danstalent. Dans Atelier 42 geeft een korte impressie van wat haar leerlingen met veel plezier leren tijdens de ballet- en moderne danslessen. De leerlingen die je vandaag ziet zijn tussen de 10 en 12 jaar. Aansluitend mag je in een workshop zelf dansen (vanaf 7 jaar).

www.dansatelier42.nl

Sesar toneel

15.15-16.00 uur workshop in de Theaterzaal
16.00-16.15 uur presentatie in de Theaterzaal

foto Sesar toneel

Lijkt het je cool om even in de huid van iemand anders te kruipen en vind je het supertof om op te treden voor publiek? In de toneelworkshop van Sesar leer je hoe je je stem goed kan gebruiken op het toneel, hoe je teksten kan bedenken en onthouden, hoe je met anderen samen speelt en vooral hoe je plezier kan hebben met toneel! Aan de hand van een mooi prentenboek maken we een kleine voorstelling om te laten zien aan het publiek.

Repeteren: 15.15 uur–16.00 uur, in de theaterzaal.
Voorstelling: om 16.00 uur – 16.15 uur, in de theaterzaal.

Sesar jeugdtoneelschool is dé toneelschool van Leidsche Rijn en omgeving. De toneelspelers zijn tussen de 6 en 18 jaar. Sesar toneel repeteert iedere vrijdag en in april vinden de voorstellingen plaats. In januari 2020 starten er nieuwe groepen op de CultuurCampus in Vleuterweide en in Leidsche Rijn Centrum.

www.sesartoneel.nl

Dreumeland

12.00 – 12:30: babyworkshop
13:00-13:30: zwangerschapsyoga
13.45 – 14.15:  kinderyoga
14:30-15:00: peuterdans
15:30 – 16:00: dreumesdans
16:15-16.45: peuterdans
Cursusruimte 2

foto Dreumeland

Dreumeland kun je terecht vanaf je zwangerschap én voor leuke lessen op het gebied van massage, dans en yoga met je baby/dreumes/peuter en kleuter. Tijdens Duik in het Zand zijn er korte workshops zwangerschapsyoga, kinderyoga, peuter- en dreumesdans.

www.dreumeland.nl

Turkse pizza’s

doorlopend, bar in de huiskamer

Kom smullen van een Turkse pizza gemaakt door Reyhan, vrijwilliger bij Brede School Het Zand en Time to Help. Reyhan zet zich o.a. in voor het Taalcafe en talentactiviteiten in Het Zand.  De opbrengst van de Turkse pizza’s gaat naar Time To Help (weeshuizen in derdewereldlanden).

www.timetohelp.nl

Chinese dans

13.00-13.20 uur voor podium Hortus

Ontdek ”Lang Yue”. Onder begeleiding van Lisa, danst de Chinese bewonersgroep elke maandag en zaterdag in Het Zand. Tijdens Duik in het Zand geniet je van hun mooiste optredens.
”Lang Yue” betekent ”blauwe maan”. In het Chinees schrijf je: 兰月.

Knutselen met knopen bij Salima & Ling

doorlopend, Cursusruimte 1

Salima en Ling zijn ouders van leerlingen van OBS Het Zand en Arcade. Tussen 12:00 en 17:00 organiseren zij een creatieve activiteit: een gezamenlijk schilderij maken van knopen. Dit schilderij krijgt een mooi plekje in de huiskamer van de wijk.

Basketbal

14.30 – 15.30 uur door Yoeri van de Kruijs (buursportcoach Sport Utrecht) in de gymzaal.

Wil je basketbal uitproberen? Kom dan langs bij de basketbalactiviteit van Yoeri en wie weet doe jij mee met de 10-weekse basketbalcursus voor beginners 8+ die vrijdag 24 januari in de gymzaal van Het Zand start.

Schaken (7+)

doorlopend, in de huiskamer

Neem plaats achter het schaakbord en speel een potje schaak. Voor de beginnende schaker is David Brinkman, fervent schaker bij Magnus, aanwezig om de beginselen van schaken uit te leggen.

Karate (6+) – Karateteam Boelbaai

Gymzaal, workshop 12.30 uur en 13.30 uur

Karateteam Boelbaai leert jou jezelf te verdedigen, je krijgt meer zelfvertrouwen en je wordt weerbaarder. Ook is karate goed voor je conditie en je coördinatie. Maar karate is vooral erg leuk en cool!

Kno(o)pjeskunst in de Droombus – Barbara van Beers

14.00 – 16.00 uur buiten in de Droombus van Barbara

Barbara van Beers/Saartje 21 januari start de Crea Reacursus van Barbara van Beers/Saartje in Brede School Het Zand. Maak vandaag kennis met Barbara in haar Droombus.

Spelenderwijs aan de slag met verschillende creatieve technieken en je fantasie om je eigen gebruiksaanwijzing te ontdekken.

Kijk op de wijk – Wunderle

doorlopend

foto Wunderle

Bouw je eigen (fantasie-) woonwijk!
Op platen hout en karton maken we een eigen (fantasie-) woonwijk. We maken verbindingen met spijkers en lijmpistool en tekenen op houten blokken om er minihuizen van te maken. We zagen en boren gaten voor tuin- en lantarenpalen, planten bomen van kartonnen kokers met takken van ijslollystokjes en meer. Kurken en dopjes, kralen, draad, er is heel divers materiaal aanwezig. Ook voor jongere kinderen is er genoeg materiaal om mee aan de slag te gaan.

www.wunderle.nl

Kleurexplosie met Joyce Stienstra

Doorlopend, in Cursusruimte 1.

Loop binnen en schilder mee aan een groot schilderij.

www.facebook.com/FloortjesBoek

Mis ook niet:

 • Georgy
 • Koffie K’tje
 • DOCK
 • Cultuur19
 • Presentator Marjolein
 • …en meer!

 

 

Naar de agenda