Nieuws

Kim Harsta nieuwe directeur Cultuur19

19 december 2017

Met heel veel trots presenteren we hierbij onze nieuwe directeur, Kim Harsta. Met haar aan de leiding gaan we ons CultuurCampusprogramma met beginnende en professionele kunstenaars verder vormgeven en brengen we onze programma's ook de komende jaren weer dichtbij de inwoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

Kim: "Cultuur19 is voor mij een toonbeeld van hoe je echt in en van de wijk kan zijn. De combi van professionele makers en amateurkunstenaars is natuurlijk magisch. Ik verheug me op verdieping van de samenwerking met verenigingen, bewoners en makers, want de wijk bruist. Dat moet ook, cultuur vertelt je elkaars verhaal. Ook de samenwerking met onderwijs vind ik wezenlijk: in deze eeuw is creativiteit een van de belangrijkste vaardigheden als het gaat om beroepsperspectief. Er staat een sterk team, ik heb er zin in.”

Hanno: “We hebben heel mooie dingen gemaakt de afgelopen jaren; samen met kunstenaars, wijkbewoners, aankomende makers, gearriveerde makers, vertrekkende makers en met alle mogelijke kunstdisciplines. Zowel kinderen als jongeren, volwassenen en senioren hebben met Cultuur19 zichzelf, mij en anderen verbaasd. Cultuur19 kan in de komende jaren een bepalende factor worden en blijven in de toegankelijke, maar artistiek hoogwaardige culturele infrastructuur van Utrecht. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een explosief mooie cocktail van te maken. Ik heb er het volste vertrouwen in, dat dit gaat lukken en wens Cultuur19 met Kim Harsta het allerbeste."

Kim start per 1 januari 2018 aan haar nieuwe functie. Wil je kennismaken of heb je ideeën over een project of samenwerking, mail dan voor een afspraak naar info@cultuur19.nl of kom langs tijdens Duik in het Zand op zondag 14 januari 2018.

Alvast prettige feestdagen gewenst!

Team Cultuur19
Hanno, Kim, Leonie, Ineke, Laura, Claudia

« terug naar het overzicht