Nieuws

Leidsche Rijn Festival 2017 trekt recordaantal bezoekers

28 augustus 2017

Dit was Leidsche Rijn Festival: Beestenboel

  • (foto Johan G. Hahn)

28 aug 2017

Het Leidsche Rijn Festival zit er weer op voor dit jaar! Het was een zonovergoten dag op een prachtige locatie, het Castellum Hoge Woerd en met een recordaantal bezoekers van 5300.

Op het buitenpodium traden De Swingende Giraffen op en Het Filiaal theatermakers speelden Trollenjong in de Studio van Podium Hoge Woerd. Twee manshoge stokstaartjes (de mobiele act Tails) besnuffelden nieuwsgierig het publiek.

Maar kinderen werden vooral uitgenodigd om zelf te dansen, muziek, theater en beeldende kunst te maken. Want zelf op het podium, dat is natuurlijk het allerleukst. Danseres Sophia Maria maakte in de week voor het festival een tour langs enkele basisscholen in de wijk en leerde vanaf het hoofdpodium de kinderen de Dierendans. Er werd enthousiast meegedanst en natuurlijk mochten de kinderen daarna op datzelfde grote podium hun dans laten zien. Deelnemers van zomerkunstprogramma In Je Makie (8-12 jaar) presenteerden hun kunstwerk met een zelfgemaakte theaterperformance over fantasiebeest de zandstruis. Vooraf bouwden bezoekers onder leiding van Chantal De Wolde nog een stukje mee.

Cultuur19 bedankt alle artiesten, kunstenaars, muzikanten en dansers van 2 tot 99 jaar, professional of nog maar net begonnen, die het festival hebben gemaakt. Dank ook aan het publiek, dat massaal met de fiets was gekomen. Het festival kon bovendien niet plaatsvinden zonder de hulp van talloze vrijwilligers en de steun van gemeente Utrecht, Podium Hoge Woerd en talrijke sponsoren en fondsen.

Tot volgend jaar bij de 19e (!) editie van het Leidsche Rijn Festival!

Aftermovie

 

Foto's

 

Meer foto's op www.leidscherijnfestival.nl en het Facebook event.

« terug naar het overzicht