Nieuws

Nieuwe koers voor Cultuur19

03 april 2017

Met ingang van 21 maart is Cultuur19 gevestigd in de CultuurCampus. Vanuit het kunstencentrum werken we aan onze bekende producties, zoals het Leidsche Rijn Festival, Zingende Beelden, De Maakplaats en Hangplek voor Ouderen.

Maar er zit de komende jaren meer in het vat. Want de CultuurCampus beschikt over een theaterzaal met ruim 230 stoelen en meerdere repetitieruimtes. Verder is in het complex cultuurprofielschool Amadeus Lyceum gevestigd en is het de plek van veel muziek-, dans- en theaterlessen. Invulling van de amateurkunsteducatie blijft in handen van de huidige organisaties, waaronder het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

De concentratie op één plek van al deze partijen uit het onderwijs, de amateurkunsteducatie en gezelschappen/orkesten maakt mooie samenwerkingen mogelijk. Cultuur19 werkte al veel samen, maar de eindresultaten worden veel zichtbaarder.
De komende jaren zet Cultuur19 zich in voor de ontmoeting van amateurkunstenaars en professionals. Het Campusfestival is een nieuw evenement dat de spotlights zet op voorstellingen en presentaties, die het resultaat zijn van deze samenwerking. Lees hierover meer in ons meerjarenplan Cultuurdragers.

Lykele Ferwerda, coordinator KLUB19, verhuist met ons mee en werkt aan de jongerenproducties Grote Prijs van Leidsche Rijn en Battle of the Beats.

Meer informatie

Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op op 030 670 3122 of mail naar info@cultuur19.nl.
Wil je een ruimte in de CultuurCampus huren? Mail dan voor meer informatie naar planning@cultuur19.nl.

Heb je een vraag over bestaande amateurkunstlessen in de CultuurCampus of wil je een les afzeggen? Richt je dan tot de aanbieder van de lessen.

 

 

« terug naar het overzicht