Nieuws

Finalisten Grote Prijs van Leidsche Rijn 2016 bekend

29 november 2016

Terwijl de temperatuur buiten richting het vriespunt daalt, nadert de lokale bandwedstrijd zijn hoogtepunt: de finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn. Zes bands hebben de voorrondes glansrijk doorstaan en wisten de jury en het publiek te overtuigen. Op 23 december zal vanaf 20.00 uur in Poppodium Azotod het podium worden ingewijd door zes finalisten.

Een van de finalisten is de band Electric Memories. De band is opgericht in het begin van 2016. Daniel (zang/gitaar) en zijn nicht Robin (gitaar) besloten een keer samen met hun vriend Pim (drum) te gaan jammen. Er was meteen een ‘klik’ en de band was geboren. Toch miste ze iets in hun band. Met de vondst van Roan (bas) als bassist werd de band compleet. In de voorrondes overrompelde Electric Memories het publiek met hun eigenzinnige combinatie van blues, rock, punk en grunge.

De finalisten van de Grote Prijs van Leidsche Rijn 2016 zijn:

  • Architect’s Intent
  • De Baend
  • Electric Memories
  • The Inside Joke
  • The Mad Hatters
  • Walking on the Eggs

De zes finalisten strijden om de publieks- en de hoofdprijs. De bands kunnen veel prijzen winnen zoals professionele fotoshoot, het opnemen van een eigen nummer in Studio Moskou en gratis repetitietijd in dB’s. De finale vindt plaats op 23 december in Poppodium Azotod vanaf 20.00
uur. Kaartjes kosten € 5 en worden bij de deur verkocht.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief cultuurplatform KLUB19 in samenwerking met: Cultuur19, Azotod, De Vrijstaat en DOENJA Dienstverlening. Speciale dank gaat uit naar: theater Vleuterweide, Europa Audio Video rent, het Amadeus Lyceum en het Leidsche Rijn
College.

De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.

Meer nieuws is te vinden op:

Facebook.com/KLUB19
Instagram.com/KLUB19
www.cultuur19.nl/klub19/

« terug naar het overzicht